Haris Handžić sve iznenadio odabirom novog kluba
Handžić iz perioda dok je nosio dres FK Sarajevo

Karijera se bliži kraju

Haris Handžić sve iznenadio odabirom novog kluba

Samir Mlaćo

Dobro poznato premijerligaško ime Haris Handžić pronašao je novi klub. Naime, Handžić se skrasio u Italiji, ali ne radi se o nekom poznatom klubu.

Handžić je nedavno napustio Litvaniju gdje je imao kratku epizodu i sada se skrasio u Italiji. Radi se niželigašu AC Sangiustese, što su i objavili pojedini italijanski mediji.

Ovaj klub je član petog ranga u Italiji, a nije poznato kako je Handžić odlučio da karijeru nastaviti u amaterskoj ligi.

U našoj zemlji ovaj iskusni napadač nastupao je za Sarajevo, Velež, Rudar Prijedor, Borac i Zrinjski, a igrao je u inostranstvu. Bio je u Hrvatskoj, Mađarskoj, Litvaniji, Poljskoj, Rusiji...

Dijete je FK Sarajevo i bio je velika nada bordo kluba, no jasno je da karijeru koju su mu mnogi predviđali nije ostvario.

U mlađim selekcijama Bosne i Hercegovine upiusao je 16 nastupa uz osam pogodaka, a ima i dva nastupa za A selekciju naše domovine.

Odlazak u italijanskog niželigaša vjerovatno će uskoro značiti i kraj karijere, ali Handžić ne može biti zadovoljan onim što je napravio. Osvojio je pet titula prvaka, dva puta sa FK Sarajevo i sigurno da su mu to i najdrža trofeji.

Sa FK Sarajevo osvojio čak četiri trofeja

Četiri puta je osvajao i Kup takmičenja, dva puta opet sa FK Sarajevo, te jednokm u Poljskoj sa Lechom i u Hrvatskoj sa HNK Rijeka.

Odlazak bh. igrača u niželigaške italijanske klubove i nije neka novost. Vrlo često i pored toga što se radi o posljednjim rangovima takmičenjima primanja su sasvim dobra. Nedavno je u ovoj zemlji nastupao i bivši napadač Igmana i Stupčanice Sedin Ljuca.

Ljuca je nastupao za niželigaša Casalbordino, a zatim se vratio u bh. nogomet. Nakon rastanka sa Stupčanicom ove zime, trenutno je bez kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi