Haris Handžić potpisao: Karijeru nastavlja na Baltiku

Novi klub pronašao u Litvaniji

Haris Handžić potpisao: Karijeru nastavlja na Baltiku · Zvanično

E. Ganibegović

Haris Handžić s Leotarom je ispao iz Premijer lige BiH minule sezone i bilo je jasno da ovaj napadač neće ostati u Trebinju i igrati Prvu ligu manjeg bh. entiteta. Novi klub je pronašao na Baltiku.

Tridesettrogodišnji bosanskohercegovački napadač Haris Handžić karijeru nastavlja u Vilniusu, glavnom gradu Litvanije.

Ovaj bh. fudbaler posljednju sezonu proveo je u Leotaru s kojim je ispao iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, a sada se odlučio otisnuti daleko od domovine.

Po prvi put u karijeri igrat će u Litvaniji, a klub s kojim je potpisao ugovor do kraja predstojeće sezone zove se Riteriai i član je Optibet A Lyge, prvog ranga litvanskog fudbala.

Puolimo grandį „Riterių“ gretose stiprins bosnis Haris Handzičius 💪 Savaitės pradžioje į Lietuvą atvykęs Haris...

Posted by FK Riteriai on Saturday, July 15, 2023

"Imao sam priliku okušati se u novoj državi i novoj ligi i iskoristio sam tu priliku bez oklijevanja. Do sada sam imao malo prilika da upoznam Vilnius, ali koliko sam vidio to je divan grad u kojem se osjećam sjajno", rekao je Handžić na predstavljanju u (n)ovom klubu.

Oglasi

Inače, Handžić je dijete FK Sarajevo, a u Bosni i Hercegovini je još igrao za Velež, Rudar Prijedor, Borac, Zrinjski, Radnik iz Bijeljine i Leotar.

Bogato iskustvo ima i u inostranstvu. Igrao je u Poljskoj (Lech Poznan), Švicarskoj/Lihtenštajnu (Vaduz), Rijeci (Hrvatska), Rusiji (Ufa), Mađarskoj (Debrecen) i Libanonu (Al-Ahed). 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U mlađim selekcijama Bosne i Hercegovine upiusao je 16 nastupa uz osam pogodaka, a ima i dva nastupa za A selekciju naše domovine. 

Vidjet ćemo kako će se snaći u Litvaniji, no ako bude na svom nivou, jasno je da je Riteriai dobio sjajno pojačanje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti