Haris Harba zadovoljio na probi i potpisao za Slovacko

Nekada igrao za Sarajevo

Haris Harba zadovoljio na probi i potpisao za Slovacko

Bh. internacionalac Haris Harba novi je igrač Slovackog, saopštio je ovaj češki prvoligaš. 

Bivši igrač Sarajeva neko vrijeme je boravio na probnom radu u Češkoj, a ono što je pokazao kroz treninge i kontrolne utakmice zadovoljilo je stručni štab i danas je upriličeno potpisivanje ugovora.

S trenutno jedanaestoplasiranim timom češkog šampionata Harba je potpisao ugovor do kraja sezone, s opcijom produženja do ljeta 2021. godine, a komentar na njegovo dovođenje dao je sportski direktor Velice Sumulikoski.

"Haris se već ranije dokazao u češkoj ligi, vjerujemo da će opravdati ukazano povjerenje", izjavio je Sumulikoski.

U prošlosti Harba je u Češkoj igrao za Hradec Kralove, Jihlavu i Zlin, a posljednji angažman je imao u albanskom Kukešiju s kojim se uslijed loše minutaže rastao nakon svega šest mjeseci saradnje.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Podsjetimo, za Slovacko je prije nekoliko dana potpisao i donedavni igrač Radnika iz Bijeljine Domagoj Franić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi