Poznato je koliko Medunjanin zarađuje u MLS-u

Objavljene cifre

Poznato je koliko Medunjanin zarađuje u MLS-u

A. Čaušević

Haris Medunjanin već četiri godine nastupa u MLS-u, a nedavno jedobio i zeleni karton pa više ne nosi status stranca u prvenstvu SAD-a.

Organizatori takmičenja su podatke o platama igrača koji se takmiče u aktuelnoj sezoni su podatke o platama učinile javno dostupnim.

Medunjanin je već neko vrijeme član C inncinatija, a njegova plata na godišnjem nivou iznosi 570.000 dolara i to bez bonusa.

Računajući i zaragantovane bonuse na ugovoru onda bivši reprezentativac BiH tokom jedne sezone inkasirati 625.700 dolara.

Ovaj iznos može i dodatno porasti ukoliko se aktiviraju bonuis koji zavise od timskih rezultata i individualnog učinka, pošto se ne ubrajaju u zagarantovanu zaradu.

Najplaćeniji fudbaler u MLS-u je Carlos Vela. Meksikanac u dresu La Galaxyja godišnje minimalno zaradi 6.3 miliona. Javier Hernandez zarađuje okruglo 6 miliona, dok Gonzalo Higuain ima platu od 5.793.000 dolara.

Inače, Medunjaninu i Cinncinatiju ove sezone i nije baš počelo baš najbolji jer nakon tri odigrane utakmice nemaju pobjede. Iskusni bh. veznjak je upisao minute u sve tri meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti