Haris Medunjanin: Sada je sve loše i niko nije dobar

Najavio meč s Nizozemskom

Haris Medunjanin: Sada je sve loše i niko nije dobar

E. Škorić

U dobi od sedam godina, Haris Medunjanin je s majkom i sestrom pobjegao iz svoje zemlje u Nizozemsku, gdje se formirao kao osoba i kao nogometaš.

Počeo je karijeru u juniorima AZ Alkmaara, igrao za omladinske reprezentacije Nizozemske, na kraju se odlučio za nastupanje u dresu BiH. Priznaje da mu je želja bila da zaigra upravo protiv Nizozemske, ali nije imao sreće.

Sada kada su Zmajevi dobili priliku da dva puta igraju protiv ove jake selekcije, Medunjanin više nije član reprezentacije.

"Godinama mi je bio san jednom igrati protiv Nizozemske", rekao je veteran za NOS, pa je dodao: "I sada Bosna dva puta igra protiv Nizozemske, ali ja ne igram. Baš tužno".

Također je bila nesreća što je BiH izgubila od Sjeverne Irske u doigravanju za Evropsko prvenstvo.

"Kvaliteta ima, ima nade. Ali bilo je teško. U drugom smo poluvremenu pali. Neki momci mogu napredovati, drugi možda nisu dovoljno dobri ili im treba vremena. U Bosni ljudi nemaju tog vremena. Sad je sve loše. i niko nije dobar. Moral je nizak. Moraju se vratiti zajedno", poručuje Medunjanin.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Naravno, Medunjanin će u nedjelju pratiti susret svoje dvije omiljene zemlje.

"Ja sam fan Frenkiea de Jonga. Prolazi tako lako i gotovo da ne gubi lopte. Teun Koopmeiners odigrao je dobro protiv Meksika. Naravno da je pogriješio, ali meni je važno da i on želi loptu. Nakon nekoliko neuspjelih dodavanja, nije se sakrivao i to je jako važno", dodao je iskusni nogometaš američkog Cincinantija.

Top Komentari

Slobodas
Ćao Medunjanine ! Lako je sra+i iz dijaspore
1 19
Mele
Ovaj covjek je srcem nosio nas dres, ne blatite ga. Hvala ti za sve tekme, radost, borbenost i golove koje si postigao..
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi