Haris Medunjanin odigrao posljednju utakmicu u karijeri: Emocije na stadionu su bile jače od svega
FOTO: Guliverimage

Kultni klub je došao do trofeja

Haris Medunjanin odigrao posljednju utakmicu u karijeri: Emocije na stadionu su bile jače od svega

Haris Zilić

Završena je sezona i u španskoj trećoj ligi barem što se tiče borbe za sami vrh, a posebna je bila za bivšeg bh. reprezentativca, 39-godišnjeg, Harisa Medunjanina.

U revanš utakmici finala treće lige Deportivo je savladao Castellon sa 4:2 i stigao do titule prvaka trećeg ranga takmičenja. U dvomeču su bili bolji sa ukupnih 6:3.

Oba tima su ranije osigurala plasman u Segundu kao prvaci svojih grupa, a u dvomeču za titulu treće lige bolji je bio kultni Deportivo iz La Corune.

U dresu Castellona u startnoj postavi bio je Haris Meudnjanin koji je večeras protiv bivšeg kluba odigrao posljednji meč u karijeri.

Nije Medunjanin karijeru okončao trofejom, ali ono najbitnije, pomogao je svom timu da izbori plasman u Segundu naredne sezone. Bilo je puno emocija, a i domaći navijači su se znali oprostiti od bh. fudbalera.

U drugom poluvremenu večerašnje utakmice Meudnjanin je napustio teren, a stadionom su prolomio gromoglasan aplauz, pojedini nisu krili suze i na sjajan način zahvalili su se Meudnjaninu na svemu što je učinio za klub.

Oglasi

Emocije nije krio ni sam Haris, tako da će sigurno pamtiti večerašnju utakmicu. Ispraćen je u fudbalsku penziju na veličanstven način.

Medunjanin je prošlog ljeta nakon što je napustio nizozemski Zwolle najavio kraj karijere, no ubrzo nakon toga iznenadio je sve potpisom za španskog niželigaša i odlučio je da još uvijek nije vrijeme za penziju.

Iskusni bh. veznjak na takav potez odlučio se na nagovor trenera Dicka Schreudera s kojim je sarađivao u Zwolleu. Schreuder je također prošlog ljeta iz Nizozemske otišao u španski Castellon, te je Medunjanin bio njegovo prvo i najveće pojačanje.

Iako ima 39 godina Medunjanin je ove sezone briljirao u dresu Castellona jer je na 31 utakmici zabio devet golova i dodao šest asistencija, te je bez sumnje jedan od najzaslužnijih što je ovaj tim ušao u Segundu.

Nekadašnji bh. reprezentativac će se nakon penzionisanja od igranja posvetiti trenerskoj karijeri i biti Schreuderov pomoćnik u narednoj sezoni kada će Castellon igrati u Segundi.

Medunjanin je karijeru počeo u AZ Alkmaaru, a igrao je još za Spartu Rotterdam, Valladolid, Maccabi Tel Aviv, Gaziantepspor, Deportivo, Philadelphiju, Cincinnati i Zwolle. U dresu reprezentacije BiH odigrao je 60 utakmica i dao je devet golova. Posljednji meč za BiH odigrao je početkom 2018. godine protiv Senegala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi