Haris Medunjanin strijelac u visokom porazu Gaziantepa

Super lig, 21. kolo

Haris Medunjanin strijelac u visokom porazu Gaziantepa

Fudbaleri Gaziantepspora, u čijem je sastavu od prve minute zaigrao i bh. reprezentativac Haris Medunjanin, poraženi su na gostovanju kod Rizespora sa ubjedljivih 5:1 u okviru 21. kola turske Super lig, a strijelac jedinog gola za goste bio je bh. fudbaler.

Pitanje pobjednika bilo je odlučeno već u prvom poluvremenu kada su domaći stigli do prednosti od tri gola razlike. Igrala se šesta minuta utakmice kada je Kweuke pogodio za vodstvo domaćeg sastava. Samo pet minuta kasnije LuaLua je svojim pogotkom udvostručio vodstvo Rizea, da bi Abdi u 20 minuti prvog dijela igre svojim golom gotovo riješio pitanje pobjednika u ovome susretu.

Ipak, sa visokim porazom svoje ekipe nije se želio pomiriti bh. reprezentativac Haris Medunjanin koji je svojim pogotkom u 37. minuti, prvim u ovoj sezoni, smanjio vodstvo domaćina na 3:1.

U nastavku susreta mreža se zatresla još dva puta, a oba puta loptu iz svoje mreže vadio je golman gostiju. Strijelac za vodstvo Rizea od 4:1 bio je Kadah sedam minuta prije kraja utakmice, da bi konačnih 5:1 postavio isti igrač u prvoj minuti sudijske nadokande.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Super lig, 21. kolo:
Rizespor – Gaziantepspor 5:1 (Kweuke 6, LuaLua 11, Abdi 20, Kadah 83, 90+1 / Medunjanin 37)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.