Haris Medunjanin je za samo dvije minute pokazao kakav je majstor, a kada je izašao sve se raspalo

Nizozemska

Haris Medunjanin je za samo dvije minute pokazao kakav je majstor, a kada je izašao sve se raspalo

Edmir Škorić

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Haris Medunjanin, bio je junak Zwollea večeras na gostovanju kod Maastrichta, ali njegova sjajna partija nije bila na kraju dovoljna ni za bod.

Vodeći tim nizozemske druge lige, Zwolle, poražen je na gostovanju kod Maastrichta s 3:2, unatoč pefektnoj utakmici Medunjanina.

U 13. minuti je nekadašnji Zmaj postigao pogodak za vodstvo Zwollea, a samo dva minuta kasnije asistirao Tahi za 2:0.

Maastricht je u 27. minuti golom Dzepara smanjio na 2:1, da bi u 81. minuti Kostons donio izjednačenje domaćinu, da bi u nadoknadi El Azrak zabio za potpuni preokret. Što se Medunjanina tiče, on je igrao do 67. minute.

Medunjanin će za osam dana napuniti 38 godina, ali čini se da i dalje nije za staro gvožđe. Šteta što nije koju godinu mlađi, sigurno bi bio na spisku selektora Faruka Hadžibegića za mečeve kvalifikacija za EP u martu protiv Slovačke i Islanda.

Bivši Zmaj je u Zwolleu od ljeta, a prethodno je igrao dugi niz godina u MLS-u za Philadelphia Union i Cincinnati. Prije toga je bio u Maccabi Tel Avivu, Deportivo La Coruni, Gaziantepsporu, Valladolidu, AZ Alkmaaru, Sparti Rotterdam...

Najveći uspjeh mu je odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil sa reprezentacijom BiH. Dao je Zmajevima mnogo, a najviše se pamti njegova bomba protiv Latvije u kvalifikacijama 2013. godine.

Sve to je sjajnim komentarom popratio Marjan Mijajlović, dodijelivši mu i nadimak "Sarajevski šmeker":

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Zwolle i pored današnjeg poraza drži vrh tabele sa 57 bodova, dok je Heracles sada na samo tri boda zaostatka. Maastricht je šesti sa 41 bodom.

Zwolle za šest dana dočekuje Den Bosch i tada će Medunjanin ponovo na teren i vjerujemo da će ponovo blistati kao starter za svoj tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi