Ni godine nisu problem za majstora: Medunjanin postigao "šmekerski" pogodak uz hiruršku preciznost

Bh. fudbaler kao vino

Ni godine nisu problem za majstora: Medunjanin postigao "šmekerski" pogodak uz hiruršku preciznost

Haris Zilić

Nekim igračima ni godine ne mogu oduzeti majstoriju u nogama, "kao vino, što stariji to bolji", obično ovu rečenicu koristimo u tim momentima.

Pomalo zaboravljeni bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Medunjanin (37), sinoć je pokazao da itekako ima još snage i majstorije u njegovim nogama.

Medunjanin od ove sezone nosi dres nizozemskog drugoligaša ekipe Zwollea, to je za njega i povratak u nizozemski fudbal, a u utakmici devetog kola Eerste Divisie, postigao je vodeći pogodak za Zwolle u duelu protiv Jong Ajaxa u 62 minuti susreta. Utakmica je okončana rezultatom 1:1.

Za Meudnjanina je to bio prvijenac u dresu Zwollea, a mrežu tima iz Amsterdama je zatresao u 62. minuti, onako šemekerski kako samo on to zna.

Van Den Belt mu je ostavio jednu loptu, Haris je primio namjestio se na lijevu nogu i sa 20 metara pogodio donji lijevi ugao gola golmana de Graafa koji nije imao nikakve šanse da odbrani ovaj hirurški precizni udarac našeg fudbalera.

Nakon sedam godina u MLS-u u dresu Philadelphie (tri sezone) i Cincinnatija (četiri sezone), Medunjnain se vratio u Nizozemsku gdje je i počeo svoju fudbalsku karijeru u dresu AZ Alkmaara daleke 2004. godine.

Sa reprezentacijom Nizozemske U21 bio je i prvak Evrope 2006. godine, a nakon toga se odlučio da u seniorskom uzrastu nosi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Za naš nacionalni tim iskusni veznjak je skupio 60 nastupa i postigao devet golova, a mnogi su mišljenja da se rano oprostio od reprezentacije i da bi danas mogao pomoći Zmajevima. Navijači teško mogu prežaliti njegov odlazak.

Pored AZ-a i klubova u MLS-u u karijeri je još nastupao za Spartu Rotterdam, Valladolid, Maccabi Tel Aviv u dva navrata, Gaziantepspor i Deprotivo La Corunu,

Top Komentari

realista1982
Uvijek znao i bio majstor!!!
7 0
Mowzilla
Medunjanin je otisao iz istog razloga kao Lulic i Begovic, a neko je to jedva docekao samo da utrpa svoje menadzerske igrace. Sva trojica su bila kao pola repke danasnje, steta...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi