Nermin Bašić domaćine ostavio u nevjerici nakon utakmice u Bakuu: "Rekli su da ga boli glava"

Zbog glavobolje se nije pojavio, novinari odbili Kosorića

Nermin Bašić domaćine ostavio u nevjerici nakon utakmice u Bakuu: "Rekli su da ga boli glava"

Midhat Šljivak

Željezničar je porazom u Bakuu od Nefčija (2:0) eliminisan iz Konferencijske lige. Nakon ovog meča trener Plavih Nermin Bašić nije se pojavio pred novinarima, a mediji u Azerbejdžanu pišu da su im iz sarajevskog kluba javili kako trenera boli glava i da nije u mogućnosti da održi press konferenciju.

Željezničar nažalost nije preko Nefčija iz Azerbejdžana uspio proći u 3. pretkolo Konferencijske lige. Domaći sastav je u Bakuu slavio s 2:0 i s ukupnih 4:2 je prošao dalje na duel s Bešiktašom.

Nakon meča novinare u Azerbejdžanu je sačekalo iznenađenje. Trener Željezničara Nermin Bašić nije mogao prisustvovati press konferenciji, a razlog je poprilično interesantan.

Kako tvrde mediji u ovoj zemlji Bašića je nakon meča zabolila glava. Iz Željezničara su domaćim novinarima saopštili kako trener ne može da se obrati javnosti i poprilično su ih iznenadili.

"Rekli su nam da ga boli glava i predložili su da se umjesto toga obrati kapiten Aleksandar Kosorić", pišu mediji iz ove zemlje.

Oglasi

Domaći novinari su to odbili, pa se ostalo bez reakcije trenera Željezničara iz Azerbejdžana. Potom je započelo obraćanje trenera Nefčija Adriana Mutua.

Legendarni Rumun je itekako zadovoljan prolazom u narednu rundu takmičenja gdje ih čeka duel s turskim velikanom Bešiktašom.

"Ovo je bila jako teška utakmica. Ako pogledamo oba meča, bili smo bolji i zasluženo smo prošli dalje", rekao je Mutu i najavio je Bešiktaš.

"To će biti dvije jako zanimljive utakmice. Bešiktaš je jak rival, ali prije njih imamo prvenstvo. Radit ćemo naporno da napravimo što bolji rezultat", istakao je Mutu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Podsjetimo, u današnjem meču golove za Nefči su postigli Kenneth Saief u 20. minuti, te Eddy Israfilov u 68. minuti.

Domaći je bio bolji tim i zasluženo je pobijedio, a vidjet ćemo kako će se ovaj tim nositi s mnogo jačim Bešiktašom.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amaru
Seljacina ne zna ni on kako je minska proso( isto bezveze ekipa) ova mitomanija je najsretnjja ekipa na svijetu, njima odgovara neki srednji tim, jer nemaju nikakve igre pa sve to ide na ho ruk, sva 4 gola sto su zabilo su presretni Bravo nefci( isto nidje veze ekipa u rangu torpeda)
11 8
SonPen1946
Papak je gori od atomske bombe.
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi