Bašiću osmijeh na licu zbog ratničkog mentaliteta tima, ali i tuga zbog Harisa Ovčine

Trener Plavih nakon utakmice

Bašiću osmijeh na licu zbog ratničkog mentaliteta tima, ali i tuga zbog Harisa Ovčine

Midhat Šljivak

Trener FK Željezničar Nermin Bašić govorio je za službenu stranicu kluba nakon poraza Plavih u Bakuu od Nefčija (2:0). Angažmanom je sjajni stručnjak zadovoljan, a ističe kako su greške na kraju bile nenadoknadive.

Željezničar je porazom od Nefčija od Bakua (2:0) završio evropsku avanturu za ovu sezonu. Plavi su odigrali jako dobre utakmice, ali preko predstavnika Azerbejdžana nisu mogli i izgubili su s ukupnih 4:2.

Nakon utakmice trener Nermin Bašić je u razgovoru za klupsku stranicu saopštio kako je zadovoljan angažmanom svog tima, ali da se greške nisu mogle nadoknaditi.

"Mislim da smo bili dobri, da smo dobro ušli u utakmicu, hrabro, da nismo protivniku do gola ništa dopustili. Nažalost, jedan greška u "build upu" nas je koštala gola", govori Bašić i nastavlja:

"Drugo poluvrijeme smo 20 minuta bili odlični, kontrolisali igru, imali posjed lopte. Nefči se branio i opet mala nepažnja na prekidu i primimo taj drugi gol. Raduje me dobar ulazak u prvom poluvremenu, fantastičan ulazak u drugom poluvremenu, dosta smo promijenili i u nekim trenucima je to izgledalo jako dobro. Nismo im dozvolili puno."

Oglasi

Pokušao je Bašić određenim izmjenama promijeniti situaciju na terenu. Krenuo je na sve ili ništa u posljednjih 20 minuta.

"Zadnjih 20 minuta smo išli na sve ili ništa i zbog toga im dopustili neke kontranapade. Sve u svemu čestitam Nefčiju na prolasku, mojim igračima jer su odigrali jako dobru utakmicu, pokazali smo da i pored svih poteškoća koje smo imali da smo uspjeli iznijeti dinamički i fizički utakmicu. Vidjeli ste na kraju da su i oni odugovlačili, pokušavali smo sa izmjenama, taktičkim rokadama."

"Hvala našim navijačima koji su doputovali, hvala svim navijačima koji su nam davali ogromnu snagu ovih dana i želim da čestitam svojoj ekipi na 200 posto, dali su svoj maksimum."

Problem za Plave je teža povreda Harisa Ovčine.

"Žao mi je što je Ovčina doživio tešku povredu, vjerovatno će ovdje ostati na operaciji, to je najveća tragedija svega ovoga. Nadam se da ćemo se brzo oporaviti i da ćemo nastaviti raditi sa istom strašću sa navijačima u prvenstvu. Ostaje tuga i žal što nismo prošli, naučit ćemo dosta iz ovakvih utakmica i prenijeti iskustva na prvenstvo", saopštio je Nermin Bašić.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Željezničaru slijede obaveze u prvenstvu Bosne i Hercegovine i nema dileme da će pristupom iz evropskih utakmica u Premijer ligi dobiti zaista mnogo.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
a glavobolja?
5 3
AjmanMuj
Nije smak svijeta što smo ispali. Sefe sretno u prvenstvu kao i momcima. Harisu brz oporavak
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti