Haris Redžepi novo ime, Čejvanović rekao adio

Sloboda se vratila na Tušanj

Haris Redžepi novo ime, Čejvanović rekao adio

Poslije 15 dana provedenih u Kopru fudbaleri tuzlanske Slobode jutros su obavili prvi trening na pomoćnom stadionu Tušanj. U međuvremenu pala je Vlada Tuzlanski kanton, a iz Tuzle su krenule demonstracije koje su se proširile na cijelu BiH i region. 

U tim istorijskim danima tuzlanski "crveno-crni" svoju formu su brusili na slovenačkom primorju. Odigrali su pet kontrolin utakmica: Piran 9:0, Crvena Zvezda 0:3, Krka 2:1, Triglav 2:2 i Kopar 1:1. 

Shodno najavama jutros se u Rudarskoj 2 obreo Haris Redžepi, nekadašnji igrač Željezničara, Karlovca, Travnika... Međutim, za razliku od prije 15 dana na treningu nije bilo Kenana Čejvanovića, koji je dobio ispisnicu i koji će karijeru ponovo nastaviti u inostranstvu. 

Prije Redžepija, podsjećanja radi, na Tušanj su stigli: Fejzić, Hadžić, Šaćiri, Kuduzović, Moranjkić, Halilović, Jahić, Husić, Krpić, Jusufbašić, Kapić, Ferizović... Klub su napustili Jaganjac, Nezić, Čejvanović, Brčkalić i nekoliko igrača koji su posuđeni ili prekomadovani u omladinski pogon.

Do kraja pripremnog ciklusa Sloboda će odigrati još tri prijateljska susreta. Već sutra sa Slogom iz Simin Hana, potom sa Mladosti iz Velike Obarske u četvrtak i za vikend sa Gradinom u Srebreniku.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Iz NS FBiH su nam rekli kako nemaju najavu da će ekipa Troglava iz Livna istupiti iz lige, iako se o tome svakako spekulise. Ukoliko se to dogodi mi ćemo vjerovatno otići na mini pripreme u Međugorje", rekao je predsjednik Azmir Husić. 

Podsjetimo, Sloboda je trećeplasirana sa 31 bodom, Bratstvo ima 32, a vodeće Jedinstvo 36. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.