Haris Seferović pred transferom karijere
Foto - EPA

Seli u Premiership

Haris Seferović pred transferom karijere

M. Šljivak

Reprezentativac Švicarske Haris Seferović (29) mogao bi napraviti transfer karijere.

Nakon odličnog nastupa na Evropskom prvenstvu u dresu reprezentacije Švicarske, Seferović je privukao veliku pažnju na sebe, a njegov tim mogao bi biti Tottenham.

Londonski tim spremio je ponudu Benfici za 29-godišnjeg napadača porijekom iz Bosne i Hercegovine i vrlo lako bi se moglo desiti da Seferović od naredne sezone zaigra u Premiershipu.

Seferović bi mogao biti zamjena za Harryja Kanea. Prva zvijezda Spursa iskazala je želju za odlaskom iz kluba i vidjet ćemo hoće li se to zaista i desiti.

Haris Seferović je već četiri godine član portugalskog velikana Benfice u čijim redovima igra zaista dobro i zabio je 69 golova u 173 utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prethodno je švicarski napadač nastupao za Eintracht iz Frankfurta, te Real Sociedad, Grasshoppers, Fiorentinu, Xamax, Lecce i Novaru.

Cijena Harisa Seferovića na tržištu je 14 miliona eura, no nakon odličnog nastupa na Evropskom prvenstvu Benfica će sigurno tražiti mnogo više novca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi