Ne, to nije Zlatan Ibrahimović već Haris Tabaković: Gol života momka koji sanja da zaigra za BiH!

Dva puta zatresao mrežu Paderborna

Ne, to nije Zlatan Ibrahimović već Haris Tabaković: Gol života momka koji sanja da zaigra za BiH!

Endin Čaušević

Hertha igra trenutno na svom terenu protiv Paderborna utakmicu 11. kola njemačke Cvajte, a u centru pažnje našao se još jednom Haris Tabaković koji igra u nevjerovatnoj formi.

Hertha sigurno želi da se vrati što prije u najjači rang njemačkog fudbala, a timu iz Berlina svaki bod je kao zlata vrijedan.

Ovaj tim igra trenutno na svom terenu meč 11. kola protiv Paderborna i nalazi se pred pobjedom jer ima vodstvo rezultatom 3:1.

Domaći su poveli već u 11. minuti golom Harisa Tabakovića koji je u fantastičnoj formi otkako je ljetos potpisao za berlinski klub.

Prvi gol Tabakovića na ovoj utakmici možete pogledati na OVOM LINKU.

Oglasi

Do kraja prvog dijela Herha je zabila još jedan gol, a na 2:0 povisio je Kenny u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Paderborn se početkom drugog dijela uspio vratiti kada Muslija pogađa za 2:1, ali samo sedam minuta kasnije nevjerovatni Tabaković je izveo čaroliju.

Momak koji bi ubrzo trebao zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine zabio je u stilu Zlatana Ibrahimovića petom gol za 3:1 i digao cijeli stadion u Berlinu na noge svojom majstorijom.

Fantastičan gol Tabakovića za 3:1 pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Inače, za potencijalnog reprezentativca BiH ovo je deseti meč u Cvajti i s ova dva gola došao je do cifre od čak devet postignutih golova. Također, Tabaković ima i dvije asistencije.

Stigao je ljetos iz bečke Austrije za 500.000 eura i već sada se pokazao kao pun pogodak.

Top Komentari

Drakula
Sanja jer ga svica nije zvala hahahaha mora opravdat nekako,
0 0
Mowzilla
Mora da je dobio konacno bh pasos ili cak i poziv cim je ovako raspolozen :D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti