Pristao je igrati za BiH, sada oduševljava golovima u Njemačkoj i prvi je strijelac lige

U sjajnoj je formi

Pristao je igrati za BiH, sada oduševljava golovima u Njemačkoj i prvi je strijelac lige

Esmer Oštraković

Ovog je ljeta napustio Austriju Beč i potpisao za Herthu, te postao ključan igrač bivšeg njemačkog prvaka. Trenutno je prvi strijelac 2. Bundeslige sa šest golova.

Tabaković je nakon veoma drobre sezone odlučio da napusti bečku Austriju iako je u ovom klubu proveo samo jednu sezonu. No, kada je stigao poziv Herthe jednostavno nije mogao odbiti bez obzira što ovaj klub igra trenutno u Cvajti.

Da će biti veliko pojačanje Tabaković je pokazao već na startu sezone. Njegov tim danas u 6. kolu je ugostio ekipu Braunschweiga i nakon 45 minuta ima sigurnih 2:0.

Tabaković je postigao tri gola, ali mu je VAR jedan poništio zbog ofsajda. U 38. minuti je šutirao glavom, golman odbranio, a onda iz drugog pokušaja poslao loptu u mrežu za 1:0, da bi u nadoknadi prvog dijela sa bijele tačke povisio na 2:0.

Prvi gol pogledajte OVDJE, a drugi OVDJE.

Šesti nastup i šesti gol uz dvije asistencije, iako je Hertha u opasnoj zoni sa samo tri boda. Berlinski tim bi ovom pobjedom mogao da se otisne ka mirnoj luci...

Oglasi

Osim Tabakovića, u Herthi igra i bh. reprezentativac Smail Prevljak. On je danas ostao na klupi. Iako ima švicarsko državljanstvo, 29-godišnji Tabaković mogao bi u budućnosti nositi dres BiH.

Igrao je za sve omladinske selekcije Švicarske, no nije zaigrao za prvi tim te zemlje, da u intervjuu za njemački Kicker otkrio je da je spreman zaigrati za Zmajeve.

Tabaković je jasno poručio da bi vrlo rado obukao dres reprezentacije BiH što je jasan znak za naš Savez da mora što prije reagovati i iskoristiti tu situaciju jer sigurno da bi takav napadač itekako dobro došao Kodri.

"Imam dva pasoša. Igrao sam za omladinske selekcije Švicarske i tu je moj dom. No, imao sam uvijek vezu s Bosnom i Hercegovinom jer dva srca kucaju u mojim grudima", rekao je Tabaković za Kicker i dodao.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

"NSBiH je pokazao interes, postoje neke formalnosti koje se moraju odraditi, ali sam spreman na to. Uvijek sam govorio da sam otvoren za obje selekcije i vidjet ćemo ko će prvi da reaguje. Ako su u NSBiH ozbiljni spreman sam da igra za državu mojih roditelja".

S obzirom na trenutnu formu, bilo bi ga dobro vidjeti ga u dresu BiH i nije nemoguće da ga Meho Kodro ubrzo uvrsti na spisak. 

Top Komentari

neddim
Gdje ce on bola igrat pored kene kodre i smaje našeg
1 0
Drakula
Naglasite druga njemacka to ti je isto treca engleska ili skoro ko nasa liga malo jaca.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi