Predsjednik Bayerna prvi put govorio o Harryju Kaneu

Bavarcima treba Englez

Predsjednik Bayerna prvi put govorio o Harryju Kaneu

Edmir Škorić

Predsjednik Bayern Minhena Herbert Hainer govorio je o mogućnosti da njegov klub dovede engleskog napadača Harryja Kanea (29).

Bayern već izvjesno vrijeme radi na dovođenju sjajnog napadača Tottenhama. Kane odbija da produži ugovor sa Spursima koji traje do sljedećeg ljeta, pa Bavarci koriste tu situaciju i nastoje da otkupe ovog ljeta ugovor sjajnog golgetera.

Najbolji strijelac u historiji Tottenhama nema ništa protiv odlaska u Njemačku, ali za sada ne postoji konačan dogovor između klubova. Londončani su odbili dvije ponude Bayerna, no vjeruje se da će se na kraju ipak pronaći zajednički jezik.

"Mislim da Bundesliga više nema toliko međunarodnih zvijezda", rekao je predsjednik Bayerna Hainer, pa je dodao:

“To pridonosi načinu na koji se Bundesliga plasira na međunarodnom tržištu. Bayern uvijek pokušava pridobiti međunarodne zvijezde kako bi mi i Bundesliga bili bolji. Harry Kane je definitivno vrlo atraktivan igrač, kapiten engleske reprezentacije, najbolji strijelac. Bio bi dobar za nas i za Bundesligu", priznao je.

Oglasi

Kane je bio i na meti Manchester Uniteda, no Crveni vragovi su se isključili iz borbe za njegov potpis, pa je sada Bayernu otvoren put, iako postoje glasine da i PSG iz ugla vreba priliku.

S obzirom na to da je skoro cijelu karijeru u Tottenhamu, ne čudi da nije osvojio niti jedan jedini trofej, iako je jedan od najboljih svjetskih napadača.

Upravo trofeji su ono što treba Kaneu i to je jedan od glavnih razloga što je napokon donio odluku da potpiše za neki od najvećih evropskih klubova.

S druge strane, Bayernu je itekako potreban jedan takav napadač nakon što su prošlog ljeta ostali bez Roberta Lewandowskog.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kada je Poljak prešao u Barcelonu, napad Bayerna više nije bio tako ubojit i bez prave devetke nije bio konkurentan u Ligi prvaka, dok je 11. uzastopnu titulu u Bundesligi teškom mukom osvojio nakon drame protiv Koelna i zahvaljujući kiks Borussije u Dortmundu protiv Mainza.

Na Allianz Areni vjeruju da će dovođenjem Kanea riješiti sve probleme u napadu, no vidjet ćemo da li će zaista uspjeti da angažuju jednog od najboljih centarfora današnjice.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi