Bayern lansirao posljednju ponudu za Kanea i dao ultimatum - do ponoći žele odgovor!

Izgubili strpljenje

Bayern lansirao posljednju ponudu za Kanea i dao ultimatum - do ponoći žele odgovor!

Edmir Škorić

Jedna od uzbudljivijih transfer saga ovog ljeta, a bilo je zaista puno, svakako je ona oko Harryja Kanea, kojeg Bayern uporno pokušava kupiti od Tottenhama.

Bayern je slao nekoliko ponuda Tottenhamu, ali one su uredno odbijene. Potom su čelnici njemačkog prvaka otputovali u ponedjeljak u London na pregovore sa Danielom Levyjem, no ni tada nije bilo konkretnog odgovora.

Bavarci su očito izgubili strpljenje, pa je prema pisanju njemačkih novinara klub danas poslao ponudu od preko 100 miliona eura uz jasan ultimatum - odgovor želimo do večeras!

Dakle, Bayern se više ne želi igrati mačke i miša, želi konkretan odgovor i da zna kako dalje. Ako već Spursi prihvate, potpisat će Kanea kojeg toliko žele i krenuti sa finaliziacijom predsezone, a u slučaju da ih Levy opet odbije, barem će imati vremena da pronađu novog napadača.

Sve strane, uključujući igrača, žele da se Kaneova budućnost riješi što je prije moguće i svakako prije prve utakmice Spursa u Premier ligi, a ona je na programu već sljedećeg vikenda.

Oglasi

Ako se ne postigne dogovor o prodaji Kanea u Bayern, očekuje se da će napadač dočekati posljednju godinu svog ugovora u Spursima i otići besplatno sljedećeg ljeta.

Nije bilo naznaka da Kane, koji je prošle sedmice napunio 30 godina, želi produžiti svoj ostanak u Spursima unatoč pokušajima kluba da ga natjera da potpiše novi ugovor.

Kapiten Engleske bio je meta broj 1 Thomasa Tuchela cijelo ljeto, ali trener Bayerna prihvatit će poraz i krenuti u pokušaje da dovede druge igrače ako u nadolazećim satima ne bude dogovora. Rok je večeras do ponoći.

Tuchel želi Kanea u svojoj momčadi prije nego što Bayern sljedeće subote odigra meč DFL-Superkupa protiv RB Leipziga. Njihova prva utakmica Bundeslige igra se sljedeći petak.

Unatoč tome što se približio rekordu Alana Shearera po broju golova u Premier ligi (nedostaje mu 48 golova da nadmaši tih 260), Kane je spreman otići u inostranstvo u potrazi za trofejima koje do sada nije imao priliku osvajati.

Smatra se da mu je Tuchel rekao da zajedno mogu osvojiti Ligu prvaka, dok bi se Kane kasnije ipak mogao vratiti u Englesku i srušiti Shearerov rekord.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prodavši bivšeg napadača Liverpoola Sadia Manea klubu iz Saudijske Arabije Al-Nassru za oko 30 miliona eura, Bayernova sredstva za kupovinu Kanea su povećana. Ali ako se ne dogovore sa Spursima, moraju brzo pogledati alternativne ciljeve i stoga su postavili neslužbeni rok.

Bilo kako bilo, čini se da još jedna Kaneova transferna saga, koji je prije dvije godine pokušao otići u Manchester City, brzo dolazi do kraja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda2
Tako i treba, top!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije