Direktori Bayerna imali važan sastanak u Londonu, malo ih dijeli od Kanea

Još uvijek se čeka

Direktori Bayerna imali važan sastanak u Londonu, malo ih dijeli od Kanea

Edmir Škorić

U ponedjeljak su direktori Bayerna otputovali u London na završen pregovore s Tottenhamom.

Bayern je planirao do kraja jula završiti transfer engleskog reprezentativca, no nekoliko ponuda Spursi su odbili. Bayern je sada krenuo po završne pregovore.

S obzirom na to da ponedjeljak nije donio željeni ishod, pregovori se nastavljaju sutra, kada se vjeruje da će biti održani "ključni sati" razgovora i nakon čega će sve biti jasno.

Kaneu je preostalo još samo godinu dana ugovora i ranije ove godine bio je predmet interesa Manchester Uniteda, ali taj transfer se nije ostvario.

Jedan od najboljih napadača u povijesti Premier lige, Harry Kane, još nije osvojio trofej s Tottenhamom, zbog čega je ovog ljeta odlučio da ode, godinu dana prije isteka ugovora.

Oglasi

Bayern je cijelo ljeto tragao za napadačem i na kraju se odlučio za Kanea, koji bi također u Minhenu dobio priliku da osvoji brojne trofeje koje do sada nije imao priliku da osvaja.

Vlasnik Tottenhama Daniel Levy je poznat kao tvrd pregovarač i koliko god to bude moguće, htjet će da izvuče što više novca od Bayerna, zato i ne želi tako lako i brzo da pristane, mada je svima jasno da će prije ili kasnije prihvatiti ponudu Bavaraca.

Bayern je spreman bio da plati oko 80 miliona eura, Tottenhamu to nije dovoljno, a ako se na kraju klubovi "nađu" u zajedničkom dogovoru, onda će sasvim sigurno biti oboren rekord njemačkog kluba kada su transferi u pitanju. Trenutno rekord drži Lucas Hernandez kada je 2019. za 80 miliona stigao iz Atletico Madrida. Vjeruje se da Spursi traže više od toga.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Minhenu vlada zabrinutost jer je Kylian Mbappe blizu odlaska iz PSG-a, a u tom bi slučaju Parižani upravo Kanea pokušali dovesti, iako se govori i o mogućem dolasku Randala Kolo Muanija iz Eintracht Frankfurta.

Kane je zabio 213 golova u Premier ligi i za sada izgleda kao jedini koji bi mogao nadmašiti rekordnog Alana Shearera, koji ima 260 golova u karijeri. Ukoliko Kane ode iz Engleske, jasno je da će Sherarerov rekord ostati neugrožen.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vidim da pokušavate iz dana u dan neki tekst sastavit vezano za sport , ali ne ide jbg !!! Za vašu informaciju Kane neće u Pariz da daju 300 mil ...dečko hoće put Munchena , a vi ugasite stranicu ne vrijedi čitati vaše vijesti ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije