I kamen bi zaplakao: Potresna reakcija Kanea kad je shvatio da ni s Bayernom neće ništa osvojiti

Englez i dalje bez trofeja

I kamen bi zaplakao: Potresna reakcija Kanea kad je shvatio da ni s Bayernom neće ništa osvojiti

Admin Čaušević

Ono što mnogi nazivaju prokletstvom Harryja Kanea se nastavilo i u Bayernu. Čini se nevjerovatnim, s obzirom da je riječ o jednom od najboljih nogometaša svijeta, da ovaj 30-godišnjak i dalje u karijeri nema niti jedan trofej. 

Situacija koja se neće promijeniti ni ove sezone pošto je njegov Bayern ispao u polufinalu Lige prvaka od Real Madrida, nakon što je već izgubio Bundesligu i njemački kup.

Na stadionu Santiago Bernabeu nastao je potresni video koji pokazuje šta je napadač iz Londona osjećao kada je shvatio da ni sa Bayernom neće ništa osvojiti, barem ne u prvoj sezoni.

Kane je sjedio na klupi, Tuchel ga je izveo s terena u 85. minuti, a zamijenio ga je Choupo-Moting pri rezultatu 1:0 za Bavarce. Sve se činilo gotovim, sve dok sudbina u obliku gola Joselua, greške Neuera i na kraju ozbiljnog propusta linijskog suca, nije odvela Bayern ka eliminaciji.

U tom trenutku kamere su se okrenule pram klupi Bayerna te uspjele zabilježiti Kaneov pogled i trenutak kad kada mu se duša raspada na komadiće.

Oči sjajnog napadača su bile izgubljen, a lice je sakrio rukama. Vjerojatno je u tom trenutku i zaplakao svjestan da će ponovo biti na udar pošto ni s Bayernom nije ništa uspio osvojiti.

Oglasi

Thomas Tuchel je poslije utakmice objasnio zašto je Bayernov stroj za golove sa 44 gola u 45 nastupa u svim takmičenjima.

"Nije mogao nastaviti. Igrao je s bolovima u leđima i nije mogao više, leđa su mu bila blokirana", objasnio je odlazeći trener najtrofejnijeg njemačkog kluba.

Kaneu je trebalo nekoliko sati da probavi veliku sportsku bol, a onda je smogao snage te objavio je poruku na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Izgubljen. Sinoć je bilo teško podnijeti. Ponosan na to kako smo se borili u dvije utakmice, što govori sve što trebate znam kakav je duh ovog tima i koliko daleko možemo ići." Ne do trofeja, barem ove godine.

"Odvratno. Bilo je sve teško za podnijeti. Ponosan sam na to kako smo se borili u dvije utakmice, što govori sve što trebate znati kakav je duh ovog tima i koliko daleko možemo otići", poručio je Englez.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirsadj
hajde osvojit ce sa kokosarima iz minkena bar onaj hale turnir u januaru
1 1
Nele.
Problem je sto si prekasno otiso iz Totenhema. Al stici ces uzet nesto s Bajernom. Pitanje je hoce li Bajer zadrzat ovu ekipu a ako ne uspije Bajern je prvi favorit kao i obicno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi