Kaneu je dosadilo šutjeti, sada je jednim potezom "ugasio" tri velike legende

Odgovorio krtiičarima i bivšim fudbalerima

Kaneu je dosadilo šutjeti, sada je jednim potezom "ugasio" tri velike legende

Edmir Škorić

Engleska ne briljira na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, ali sa četiri boda nakon dva odigrana kola nalazi se na pragu osmine finala.

U Njemačkoj na turniru nastupaju 24 reprezentacije, ali većina fudbalskih analitičara glavnim favoritom smatra Englesku, što i ne čudi kada se uzme u obzir roster kakvim raspolaže selektor Gareth Southgate. Sve zvijezda do zvijezde, igrači iz najjačih timova, žestoka konkurencija na svakoj poziciji, ali...

Gordi albion je u 1. kolu tijesno slavio nad Srbijom (1:0), potom je dosta teško došao do boda protiv Danske (1:1), a u posljednjem kolu, u utorak navečer, igra protiv Slovenije.

Jedan od glavnih igrača Engleske bez dileme je napadač Bayerna Harry Kane. Kao kapiten, svakako ima veliku odgovornost i nosi ogroman pritisak na leđima, ali je sada odlučio da odgovori nekim fudbalskim analitičarama i velikim legendama engleske reprezentacije.

"Znam i da moraju dati svoje pošteno mišljenje, ali imaju i odgovornost. Kao bivši igrači, znaju koliko je teško igrati za svoju zemlju", rekao je medijima napadač Bayerna.

Oglasi

"Nikada ne bih želio govoriti bez poštovanja o bilo kojem igraču, pogotovo o onom koji je nosio nacionalni dres i zna kako je igrati za Englesku", dodao je Kane.

Engleski napadač je kritičnim fudbalskim stručnjacima ukazao da nikada u karijeri nisu osvojili trofej. "Suština je da mi kao nacija nismo osvojili ništa jako dugo i mnogi igrači koji nas sada kritikuju bili su dio tog neuspješnog razdoblja".

Kaneov odgovor je usmjeren na legende poput Alana Shearera, Rija Ferdinanda i Garyja Linekera koji već danima oštro kritikuju trenutnu reprezentaciju Engleske.

Jedinu titulu svjetskog prvaka Engleska je osvojila 1966. godine, a što se tiče evropskih prvenstava, igrala je nedavno finale, dok je u polufinalu bila 1996. godine. Sve u svemu, malo s obzirom da govorimo o zemlji u kojoj se doslovno fudbal rodio.

Oglasi

Sprema se promjena za meč sa Slovenijom

Gareth Southgate spreman je napraviti veliku promjenu u početnom timu za posljednju utakmicu u grupnoj fazi ovogodišjeg Evropskog prvenstva protiv Slovenije.

Svoju posljednju utakmicu Englezi igraju sutra protiv Slovenije, a nakon toga čeka ih naredna faza takmičenja.

Kako javljaju Englezi Southgate je za utakmicu koja će biti odigrana u Kolnu spreman na klupi ostaviti veliku zvijezdu Trenta Alexandera-Arnolda, te umjesto u njega u početni tim ubaciti Conora Gallaghera.

Veznjak Chelseaja je u prve dvije utakmice dobijao šansu sa klupe u drugom poluvremenu upravo umjesto Alexandera-Arnolda, a kako stvari stoje dosta je sa eskperimentisanjem.

Velike kritike dobili su i Southgate, ali i Alexander-Arnold zbog svojih nastupa u prve dvije utakmice grupne faze na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Gallagher je protekle sezone odigrao 39 utakmica u dresu Chelseaja u svim takmičenjima, a ukupno je odigrao 15 utakmica u dresu reprezentacije Engleske u svojoj karijeri.

Njegovo prisustvo na terenu trebalo bi donijeti balans u tim Engleske, a da li je upravo prisustvo Arnolda u veznom redu pravilo problem ostaje da vidimo protiv Slovenije.

Top Komentari

user1613662710
Na kraju ispade arnold krivac momak koji je proizveo najvise sansi za englesku,,a nije krivac nesposobni trener
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi