Kane: Wembley je idealno mjesto za osvajanje našeg drugog trofeja

Nada se pobjedi u finalu

Kane: Wembley je idealno mjesto za osvajanje našeg drugog trofeja

Edmir Škorić

Harry Kane nada se da će Engleska večeras osvojiti prvi naslov evropskog prvaka i drugi na velikim takmičenjima nakon Svjetskog prvenstva 1966. godine.

Englezi će na svom Wembleyju igrati finale Eura protiv Italije i napadač Tottenhama vjeruje da je to idealno mjesto za osvajanje drugog trofeja. Priznao je to u intervjuu za uefa.com.

"Finale protiv Italije? Igranje na Wembleyju čini priliku još važnijom i posebnijom. Naši navijači bit će tu da nas bodre, a energija će biti nevjerojatna. Nema boljeg mjesta od Wembleyja za osvajanje našeg drugog trofeja", riječi su Kanea, koji je opisao predenost Engleske zbog igranja na svom stadionu.

"Uzbuđenje će biti ogromno, ali isto tako i napetost. Samo treba izaći vani, izvući svu energiju sa stadiona i iskoristiti je u našu korist".

"Sada imamo priliku usrećiti mnoge ljude u Engleskoj. Neki još nikada nisu gledali Englesku u finalu i znam da se to odnosi na cijelu zemlju. Ovo je poseban trenutak i ako uspijemo da pobijedimo, ostat ćemo zapamćeni do kraja života. Ovo je naš izazov, moramo da ga prihvatimo", dodao je Kane.

Italija nema poraza 33 uzastopne utakmice...

"Bit će zaista teško. Italija je sjajna momčad. imaju sjajnu povijest i osvajali su najvažnije turnire. Jak su kolektiv, ali imaju i kvalitetne pojedince. No, imamo i mi kvalitet za pobjedu. Moramo biti usredotočeni na sebe i zadržati mentalitet sa prethodnih utakmica".

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Kane ima veliki izazov jer će igrati protiv tandema Chiellini - Bonucci.

"Ako želite da budete među najboljim napadačima, onda morate da igrate protiv najboljih, a to će u nedjelju biti slučaj", istakao je Kane.

Top Komentari

KviskoKvesic
Vidi Kanea kako se veseli majku **** englesku a zna da nije bio penal i to je politika rijesila kao kod nas širokom vehležu sarajevu 5 penala žalosno za klubove kako ih nije sram gori su od engleza
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi