Harry Kane je počeo rušiti rekorde i u Ligi prvaka

Premier ligu je već apsolvirao

Harry Kane je počeo rušiti rekorde i u Ligi prvaka

Nakon što je prije dvije sedmice postao najmlađi fudbaler sa 100 postignutih golova u Premier ligi ikada, a prethodno srušio još niz individualnih rekorda u engleskom prvenstvu, Harry Kane se počeo dokazivati i na međunarodnoj sceni.

Gol koji je Kane sinoć postigao Juventusu u Torinu bio mu je ukupno deveti gol u Ligi prvaka u karijeri, a sedmi ove sezone. Istina, mnogo je fudbalera koji su tokom karijere postigli više pogodaka u ovom takmičenju ali niko nikada nije imao bolji start od 24-godišnjeg Engleza.

Kane je u Ligi prvaka odigrao samo devet utakmica i u prosjeku postiže jedan gol po utakmici. Sa devet golova iz isto toliko prvih nastupa u Ligi prvaka, Kane je postao fudbaler s najboljim individualnim startom u ovom takmičenju ikada.

Engleski napadač je tako iza sebe ostavio Ronaldinha, Didiera Drogbu, Diega Costu i Simonea Inzaghija, koji su na prvih devet utakmica postizali po osam golova u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kane je dvostruki uzastopni prvi topnik Premier lige, trenutno je vodeći na toj listi za ovu sezonu, dok je u Ligi prvaka sa sedam golova na drugom mjestu iza Cristiana Ronalda (9).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi