Cijeli svijet priča o priznanju Harryja Kanea - Englez "slučajno" otkrio svoj novi hobi uoči Eura
FOTO: EPA

Evropsko prvenstvo počinje večeras

Cijeli svijet priča o priznanju Harryja Kanea - Englez "slučajno" otkrio svoj novi hobi uoči Eura

Esmer Oštraković

Kapiten reprezentacije Engleske odlučio se za novi hobi, a on je posebno aktualan postao na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu koje večeras počinje u Njemačkoj.

Iskusni napadač iza sebe ima sjajnu individualn usezonu u Bayern Minhenu u koji je došao iz Tottenhama prošlog ljeta.

Kane je postigao čak 36 golova i dodao je osam asistencija u 32 starta u Bundesligi, ali ni to nije bilo dovoljno da svojoj ekipo donese titulu u ovom takmičenju.

Bayern je ranije gotovo svake godine osvajao Bundesligu, ali u prvoj sezoni sa Kaneom u vrhu napada to nisu uspjeli, a prvak Njemačke na kraju je bila ekipa Bayer Leverkusena.

Kane i njegovi saigrači su također eliminisani u polufinalu Lige prvaka od Real Madrida, te su na kraju ostali bez šanse da osvoje titulu u ovom takmičenju.

Oglasi

Sada je naravno Kane, kao i ostali igrači koji su dobili pozive na Evropsko prvenstvo, svu svoju pažnju usmjerio na reprezentaciju, te na ovo takmičenje.

Engleska je 2020. godine bila jako blizu osvajanja Evropskog prvenstva, ali su na svom terenu na Wembleyju poraženi od Italije.

Uoči utakmice protiv Srbije koja će biti prva za Englesku na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu Harry Kane je otkrio da ima novi hobi koji mu pomaže da zaboravi na fudbal, ali i da ostane oštrog uma.

"Igram šah kako bih se isključio, jer znate, to je prava mentalna igra", rekao je Harry Kane.

Oglasi

"Morate biti fokusirani u svakom trenutku i razmišljati o svakom potezu", rekao je napadač Bayerna.

Navodno je Kane inspiraciju dobio u jednoj od serija koju je gledao, te je čak izazvao neke saigrače u Bayernu da pokažu jesu li bolji od njega u ovoj igri.

"Igrao sam nekoliko partija sa Joshuom Kimmichom. Mislim da je Kingsley Coman najbolji, ali nisam još igrao sa njim. Pokušavam stalno vježbati prije nego odigram partiju sa "kraljom", rekao je Kane.

Kane je na prijateljskim utakmicama protiv Bosne i Hercegovine i Islanda imao određenu minutažu, a naravno da se protiv Srbije očekuje da će biti od prve minute na terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi