Dragan Stojković i Srbija će biti sretni zbog problema u kojem se našao Gareth Southgate
FOTO: EPA

Pred njihovu utakmicu

Dragan Stojković i Srbija će biti sretni zbog problema u kojem se našao Gareth Southgate

Esmer Oštraković

Evropsko prvenstvo je praktično pred vratima, te su se sve reprezentacije okrenule svojim utakmicama koje će igrati u okviru prvog kola ovog takmičenja.

Engleska će svoj prvi nastup na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu imati protiv Srbije. Utakmica je to u kojoj su naravno Englezi favoriti, ali ne treba Srbiju tako lako otpisati.

Jutros je reprezentacija Engleske odradila novi trening u svojoj bazi, ali javnost u ovoj zemlji je zabrinuta zbog izostanka jednog fudbalera sa treninga.

Naime, iz FA su obavijestili javnost da je Stones propustio trening.

"Jutros je odrađen trening na kojem je nedostajao samo John Stones zbog bolesti", stoji u saopštenju FA.

Oglasi

On je u utorak normalno trenirao, ali je propustio posljednji trening koji je obavljen jutros.

Sigurno je da bi njegovo neigranje protiv Srbije bilo veliki udarac za Southgatea koji se tako iznenada suočio sa problemom.

Sa druge strane Srbi, te njihov selektor Stojković mogu biti sretni jer Southgate sada ima još jednu glavobolju pred ovu utakmicu.

Stones je ove sezone odigrao 28 utakmica u svim takmičenjima za Manchester City. Odigrao je 16 utakmica u Premiershipu, a u februaru je doživio povredu.

Ukoliko ne bude mogao igrati protiv Srbije morat će se Southgate okrenuti zamjenama, a to su Lewis Dunk iz Brightona.

Dunk je igrao od prve minute na prijateljskoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine, dok je Stones igrao protiv Islanda.

Drugi štoper, sa nekim od spomenute dvojice trebao bi biti Marc Guehi iz Crystal Palacea koji je počeo obje pripremne utakmice.

Ostale defanzivne opcije za Southgatea su Ezri Konsa iz Aston Ville, te Joe Gomez iz Liverpoola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi