Kane pokušava čitavu karijeru: Jedan čovjek je došao i uradio to za pola godine
Nevjerovatan je podatak da Harry Kane nema nijedan trofej u karijeri.

Kad ne ide, ne ide

Kane pokušava čitavu karijeru: Jedan čovjek je došao i uradio to za pola godine

Eldar Ganibegović

Kroz historiju smo gledali mnogo velikih fudbalera kojima fali poneki veliki trofej u karijeri. Harry Kane se izdvaja po tome što mu fali bilo kakav trofej u karijeri. Jedan čovjek uspio je osvojiti za pola godine trofej koji Kane pokušava cijelu karijeru.

Svjetsko prvenstvo u Kataru biti će mnogim velikim fudbalerima posljednja šansa da podignu najprestižniji trofej u fudbalu.

Tu su u prvom redu Lionel Messi s Argentinom, Cristiano Ronaldo s Portugalom, Neymar s Brazilom, Karim Benzema s Francuskoj ili Luis Suarez s Urugvajem.

Također, mnogim velikim fudbalerima fali trofej Lige prvaka, kao što su naprimjer Edin Džeko ili Zlatan Ibrahimović, ali podatak da Harry Kane nema nijednog trofeja u karijeri je opšte poznat, ali i nevjerovatan.

Kane je osvajao neke individualne nagrade, bio je po dva puta fudbaler godine u Tottenhamu i Engleskoj, te je šest puta u karijeri bio najbolji strijelac nekog takmičenja. Također, bio je i fudbaler sezone u Premiershipu 2021. godine.

Dijete je Tottenhama u kojem je kontinuirano od 2013. godine nakon što su ga slali ne nekoliko posudbi. Otada, pokušava s londonskim timom osvojiti Premiership, ali nikako mu ne ide.

Oglasi

Spursi su samo dva puta u historiji bili prvaci Engleske i to 1951. godine i deset godina kasnije, a posljednji trofej osvojili su ove godine 2008. godine kada su osvojili Liga kup.

Najbliži osvajanju titule prvaka Engleske Harry Kane je bio 2020. godine kada je Tottenham završio drugi na tabeli.

Neko pokušava cijelu karijeru, a neko je uspio za pola godine. Radi se u kolumbijskom reprezentativcu Juanu Cuadradu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je titulu prvaka Engleske osvojio 2015. godine s Chelseajem. Na polusezoni je stigao u klub iz Fiorentine za 35 miliona eura, a na kraju sezone se okitio titulom.

Odmah nakon toga uslijedile su posudbe u Juventus koji ga je na kraju otkupio 2017. godine u ljeto za 20 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi