Harry Kane je sve vrijeme vukao za nos FIFA i Katar
Kapitenima nisu dozvoljene trake 'One Love' kao znak podrške LGBTQ+ populaciji, ali mnogi su se snašli kako bi ukazali na diskriminaciju u Kataru (Foto: EPA)

Nevjerovatno

Harry Kane je sve vrijeme vukao za nos FIFA i Katar

Midhat Šljivak

Napadač reprezentacije Engleske Harry Kane (29) jedan je od najvećih zagovornika nošenja 'One Love' traka na Svjetskom prvenstvu u Kataru, no njemu, kao i ostalim kapitenima koji su to tražili, FIFA nije dozvolila da nose obilježja podrške LGBTQ+ populaciji.

Harry Kane je imao želju da nosi 'One Love' traku u znak podrške LGBTQ+ populaciji na Svjetskom prvenstvu, ali je Fudalska asocijacija Engleske odustala od trake zbog prijetnji sankcijama od strane FIFA.

Napadač Tottenhama otvoreno je govorio o želji da da podršku i da nosi traku duginih boja.

"Složni smo kao tim da želimo nositi tu traku. Znam da se razgovara s FIFA-om, ali mi je želimo nositi", rekao je kapiten reprezentacije Engleske Harry Kane prije nego što je FIFA zabranila upotrebu trake.

Međutim, iako su mu zabranili traku Harry Kane je našao opciju s kojom je uspio sve vrijeme neopaženo davati podršku LGBTQ+ populaciji.

On je na treninge i utakmice dolazio sa skupocjenim satom u duginim bojama, a to je tek primijetila nekolicina engleskih novinara i to jedva.

Oglasi

Cijena ovog sata je ogromna. Iznosi 630.000 eura jer se radi o jedinstvenom primjerku Rolexa koji se više ne proizvodi, a na samom početku proizvodnje cijena je bila oko 200.000 eura.

"Kapiten reprezentacije Engleske nosi rijetki Rolex Daytona 'Rainbow'. Daytona Rainbow je prvi put pušten u prodaju 2012. godine u 18-karatnom bijelom zlatu i 18-karatnom žutom zlatu, a u to vrijeme nisu bili mnogo cijenjeni na tržištu", piše Insane Luxury Life.

Kaneov Rolex Rainbow je napravljen od 18-karatnog ružičastog zlata. U njega je postavljeno 36 baguette safira duginih boja, 56 brilijantnih dijamanata i 11 safira u duginim bojama.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svjetska fudbalska federacija popustila je malo pred pritiskom i dozvolila je određene simbole, ali trake još uvijek nisu dozvoljene.

Vidjet ćemo šta će se dešavati u narednom periodu jer je i sama FIFA pod velikim udarom sa svih strana i neće biti iznenađenje ako se trake ipak pojave na rukama kapitena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi