Tottenham pristao da proda Kanea i odredio konačnu cijenu!

Ima ugovor do ljeta 2024.

Tottenham pristao da proda Kanea i odredio konačnu cijenu!

Edmir Škorić

Tottenham je odredio cijenu za svog kapitena i najboljeg igrača Harryja Kanea.

Real Madrid počinje da razmišlja o dovođenju vrhunskog napadača nakon što se počelo govoriti o odlasku Karima Benzeme u Saudijsku Arabiju, a istovremeno devetku traži i minhenski Bayern. Oba velikana imaju na meti istog čovjeka - Harryja Kanea.

Bayern želi renomiranog napadača, Real je prethodno želio nekoga ko će biti rezerva Benzemi, ali su se i Kraljevi počeli raspitivati za provjerenog napadača. Među istaknutim napadačima koje traže spomenuti timovi su pored Kanea i Dušan Vlahović, Victor Osimhen i Goncalo Ramos, ali i Roberto Firmino koji je jedini slobodan na tržištu nakon što se rastao s Liverpoolom.

Ipak, Kane je najprimamljiviji za sve, što i ne čudi s obzirom da 29-godišnji Englez iga nevjerovatno već dugi niz godina i izgleda kao igrač s kojim jednostavno ne možeš pogriješiti.

Kane ima još godinu ugovora sa Spursima, ali želi da se okuša u nekoj novoj sredini i da proba neke nove i veće izazove jer s Tottenhamom nikada nije osvajao trofej.

Tottenham je svjestan da se Kane nalazi na radaru Reala i Bayerna, pa je prema pisanju londonske štampe, odlučio da mu odredi cijenu, a to je 115 miliona eura.

Oglasi

Navodno je Kane donio odluku o odlasku, a klub želi to dobro da naplati. Zato je odredio visoku cijenu, a navodno ga Spursi ne pristaju prodati rivalima iz Premier lige već isključivo u inostranstvo, što dodatno olakšava i Realu i Bayernu.

Kane je 2021. godine bio blizu Manchester Cityja i tada je Tottenham tražio preko 200 miliona eura, ali je posao propao. No, kako ulazi u posljednju godinu ugovora, londonski klub je spustio cijenu i očekuje da ga neko od velikana na kraju ipak potpiše.

Tottenham nije izborio čak ni Evropu, što je dodatni razlog da Kane napokon napusti ekipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kane je ponikao u Tottenhamu i postao legenda i najbolji strijelac kluba, iako je u nekoliko navrata na početku karijere selio na razne posudbe u niželigaše. Prošle sezone je postigao čak 30 golova na 38 mečeva Premier lige, ukupno 32 u svim takmičenjima na 49 mečeva.

Uz to je lider engleske reprezentacije i još uvijek ima barem pet - šest godina vrhunskog nogometa i stoga cijena od 115 miliona eura i nije tako strašna, još ako se uzme u obzir kakve se sve cifre danas izdvajaju i za mnogo manje zvijezde i igrače slabije kvalitete...

Top Komentari

MaDaj
Ko plati 115 za fudbalera koji je u zadnjoj godini.. treba ga ebati
1 0
Adrian
Vrhunski fudbaler, ali previše.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi