Barceloni "kofer s milionima" dolazi iz Engleske?

Žele prodati Francuza

Barceloni "kofer s milionima" dolazi iz Engleske?

E. Ganibegović

Barcelona je u finansijskoj krizi i to je svima poznato. Na ljeto će pokušati popraviti stanje, između ostalog, i prodajom određenih fudbalera.

Francuski defanzivac Clement Lenglet ovu sezonu provodi na posudbi u Tottenhamu, a Barcelona se nada da će ga londonski tim trajno kupiti.

Čelnici kluba s Camp Nou stadiona nadaju se da će dobiti pristojan novac za njega i tako napuniti klupsku kasu i riješiti se viška u igračkom kadru.

Stvar koja daje nadu Barceloni jesu i izjave iz Londona. Očito je Francuz zadovoljio ukuse ljudi u tom klubu i na njega računaju i iduće sezone.

"Razgovori o ostanku Lengleta u Tottenhamu vodit će se na leto. Rekao bih da je Lenglet tip igrača kojeg želimo.

Profesionalan je i dobro radi svoj posao. Razgovarat ćemo s njim na ljeto", rekao je Ryan Mason, privremeni trener Totenhema, a prenosi Barca Universal.

Oglasi

Iznos kojem se nadaju u Barceloni je 12 miliona eura, što ne bi trebalo predstavljati problem za Tottenham.

Clement Lenglet je ove sezone nastupio na 34 meča u svim takmičenjima, te ima učinak od jednog gola i dvije asistencije. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Lenglet je dijete Chantillyja, a seniorski fudbal počeo je igrati u AS Nancyju iz kojeg 2017. godine odlazi u Sevillu. 

Godinu dana kasnije Barcelona ga je platila timu s Roman Sanchez Pizjuana oko 35 miliona eura, a sada mu se bliži kraj saradnje s katalonskim timom. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi