Salihamidžić kvari posao Unitedu: Vodi se bitka za jednog od najboljih napadača današnjice
Manchester United sprema ponudu za Harryja Kanea, ali u igri je u Bayern.

Ubojiti napadač Spursa na cijeni

Salihamidžić kvari posao Unitedu: Vodi se bitka za jednog od najboljih napadača današnjice

E. Ganibegović

Harry Kane godinama unazad jedan je od najboljih engleskih, ali i svjetskih napadača. Igranje u Tottenhamu nije mu donijelo nijedan trofej u karijeri, a sada bi mogao napraviti transfer u klub koji je konkurentniji od Spursa.

Nakon odlaska Cristiana Ronalda iz kluba, Manchester United ima "rupu u napadu", te im fali jedan pravi napadač da je popuni.

Tako se tim s Old Trafforda koncentrisao na dovođenje Harryja Kanea iz Tottenhama, a britanski mediji donose više detalja o potencijalnom transferu.

Kapiten reprezentacije Engleske na ljeto bi mogao preći na Old Trafford, pogotovo ako Spursi ne izbore nastup u Ligi prvaka naredne sezone.

Njemu ugovor ističe na ljeto 2024. godine, a Manchester United bi ga godinu dana prije isteka ugovora mogao zaista masno platiti.

Kako prenose tamošnji mediji, Crveni đavoli na ljeto su spremni dati čak 96 miliona eura kako bi doveli Kanea u svoje redove.

Oglasi

Bio bi to drugi najveći transfer u historiji kluba. Više je plaćen samo Pogba koji je iz Juventusa doveden za 104 miliona eura u ljeto 2016. godine.

Iza sebe bi tako ostavio Antonyja (95 miliona eura), Maguirea (87 miliona), Sancha (85 miliona) i Lukakua (84 miliona).

Problem Manchester Unitedu prave Bayern i Hasan Salihamidžić, s obzirom na to da ga i Bavarci žele vidjeti u svojim redovima.

Odavno se piše o interesu Bayerna za Kanea, a sve je počelo kada je Robert Lewandowski digao sidro i otišao put Barcelone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inostrani mediji čak pišu da je i Kane više zainteresovan za Bayern, nego za Manchester United, pa ostaje da se vidi šta će od svega da bude.

Gotovo je sigurno da u Tottenhamu ostati neće, s obzirom na to da su pregovori oko novog ugovora trenutno stopirani. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AjmanMuj
Ma ostani u Tottenhamu, tu si odrastao, a evo izgleda da se stvari malo i popravljaju. Ove sezone po plasman u Ligu Prvaka, a iduće uz neko podobro pojačanje u pohod po titulu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi