Zbog Garnacha Manchester United sprema najduži ugovor u historiji

Momak koji je osvojio sve na Old Traffordu

Zbog Garnacha Manchester United sprema najduži ugovor u historiji

Samir Mlaćo
U Manchester Unitedu spremaju zanimljiv potez već u ovom mjestu. Naime, svom velikom talentu Alejandru Garnachu Manchester sprema najduži ugovor u historiji.

Manchester Garnachu nudi ugovor na osam godina, no on za sada to ne želi prihvatiti. Želi pristati na četverogodišnji ugovor, pa će biti zanimljivo vidjeti šta će se na kraju desiti.

Garnacha u Manchesteru smatraju jednim od najvećih talenata posljednjih dvadesetak godina i zbog toga ga žele vezati na čak osam godina. Svjesni su da brojni svjetski klubovi ne štede novac, te će sigurno i Garnacho postati njihova meta u narednim sezonama.

Ovaj 18-godišnjak važeći ugovor ima do ljeta naredne godine i prima 5.000 funti sedmično. Sada bi dobio i mnogo veća primanja, a navodno se radi od 30.000 funti sedmično.

U Manchesteru su optimistični i vjeruju da će na kraju pasti dogovor. I sam 'doktor' za transfere Fabrizio Romano misli da će Garnacha ostati na Old Traffordu.

Oglasi

Razgovori su pozitivni. Manchester je opušten u vezi sa njegovom situacijom. Oni smatraju da će ubrzo imati priliku za produženje saradnje“, rekao je Romano.

I legenda Manchestera Paul Scholes smatra da bi ovaj potez bio najbolji za Manchester i time bi kako kaže on klub pokazao da gradi ekipu za budućnost.

Manchester bi prema pisanju inostrani medijao mogao dovesti člana Borussije Dortmund Marca Reusa.

Početkom godine u medijima se spominjalo da bi mogao otići put Saudijske Arabije, tačnije u Al-Nassr.

Sve je to izjavom podgrijao i sam Reus, te najavio da će imati razgovore s klubom koji je doživio veliku popularnost ove godine.

Oglasi

"Moj savjetnik je već nešto rekao oko toga. Naravno da moram gledati naprijed. Imam još pola godine ugovora, tako da moram razmisliti o svemu. Imat ćemo razgovore sa Al Nassrom i onda ćemo vidjeti u kojem pravcu sve ide", rekao je tada Reus.

Međutim, sada dolaze druge informacije i to iz Velike Britanije. Za njega je zainteresovan jedan od najvećih evropskih i engleskih klubova.

U pitanju je svakako Manchester United. Njega u svojim redovima želi da vidi menadžer Erik ten Hag i spreman je da obavi razgovore s njim kako bi ga privolio da dođe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako njemački novinari tvrde, Ten Hag je već stupio u kontakt s agentom kapitena Borussije Dortmund, te su prvi razgovori već obavljeni.

Ideja Ten Haga je da Reusa koristi u formaciji 4-3-3 gdje bi on i Eriksen predstavljali dva krila u toj formaciji. Englezi pišu da bi to "unijelo više svjetla" u igru tima s Old Trafforda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti