Harry Kane za historiju, prije njega su to uspjeli samo Gerd Muller i Jupp Heynckes

Harry Kane za historiju, prije njega su to uspjeli samo Gerd Muller i Jupp Heynckes

E. Škorić

Tottenham je sinoć u drugom kolu grupne faze Konferencijske lige pobijedio slovensku Muru.

Kane je u nastavku ušao u igru te je do kraja meča postigao hat-trick u 5:1 pobjedi londonske ekipe.

Ovo je druga pobjeda za Spurse u trećem po redu evropskom klupskom takmičenju. Izabranici trenera Nuna Espirita Santa prethodno su u prvom kolu pobijedili portugalsku Ferreiru. U drugom kolu su remiziral is Rennesom.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Nakon tri gola koja je postigao Muri, Kane je postao tek treći igrač u historiji koji je postigao hat-trick na tri različita evropska klupska takmičenja. Prije njega su to uradili Gerd Muller i Jupp Heynckes.

Kane je bio ovog ljeta blizu transfera u Manchester City, ali je na kraju ostao u Tottenhamu čiji je zaštitniki znak već dugi niz godina.

Top Komentari

hasetz
Uđem s vremena na vrijeme na ovaj sajt i vidim da je katastrofa i dalje.. Na početku teksta su u drugom kolu pobjedili Muru, a rečenica poslije remi s Rennesom.. Inače, Pacos Ferreiru su pobjedili u playoffu, a ne u prvom kolu. Dokle smo došli da nemam nijedan kvalitetan bh. sportski portal..
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi