Sreće nema, a nema ni nade: Dani Maguirea na Old Traffordu su odbrojani!
Manchester United spreman prodati Harryja Maguirea.

Klub ga spreman prodati

Sreće nema, a nema ni nade: Dani Maguirea na Old Traffordu su odbrojani!

Eldar Ganibegović

Manchester United bi iduće sezone mogao izgledati znatno drugačije nego sada, a jedan od fudbalera koji će vrlo vjerovatno napustiti Old Trafford je Harry Maguire.

U augustu 2019. godine Manchester United je za usluge Harryja Maguirea Leicester Cityju platio vrtoglavih 87 miliona eura, no Englez taj novac nikad nije opravdao, naprotiv.

Iako je najskuplji defanzivac u historiji fudbala, Maguire je pružao očajne partije uz mnogo kardinalnih grešaka.

Kako prenosti The Guardian, Manchester United je sada spreman da ga proda i na njegovo mjesto dovede nekog drugog fudbalera.

Iako još uvijek ima ugovor do 2025. godine, Maguire bi na ljeto bio prodan, ali su Crveni đavoli svjesni da će dobiti mnogo manji iznos za njega, nego što su ga platili. 

Navodno ga ni Erik ten Hag, koji želi rekonstruisati tim, više ne želi vidjeti u svojoj ekipi.

Oglasi

Tijekom Ten Hagovog mandata, Maguire je započeo samo tri utakmice Premier lige. Međutim, odigrao je 90 minuta u pet od šest utakmica u Evropskoj ligi, a igrao je i utakmicu u Liga kupu.

Maguire je postao četvrti izbor na poziciji stoperaa iza Raphaela Varanea, Lisandra Martineza i Victora Lindelofa, no čak i kao takav, dobio je poziv u reprezentaciju Engleske za Svjetsko prvenstvo.

Također, jedan od fudbalera koji bi također trebao napustiti Old Trafford je i Cristiano Ronaldo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poznato je da je još i ljetos tražio transfer koji na kraju nije ostvaren, imao je već mnogo problema i ove sezone i naredne ga definitivno nećemo gledati u Manchester Unitedu.

On ugovor ima do kraja sezone, no spominje se da bi ga United rado pustio da ide već u januaru.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sartaalla
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Hot24.pw
1 1
DOKTOR_GAZ_
Buduci kapiten AR567ALA!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi