Slavlje među navijačima Manchester Uniteda: Više neće gledati Maguirea
Foto - EPA

Kraj sezone za defanzivca

Slavlje među navijačima Manchester Uniteda: Više neće gledati Maguirea

M. Šljivak

Kapiten Manchester Uniteda Harry Maguire (29) zbog povrede je okončao ovu sezonu.

Osporavani defanzivac zadobio je povredu koljena i neće ga biti u sutrašnjem duelu protiv Chelseaja, ali sve su šanse da ga navijači Manchester Uniteda neće gledati u svom timu do kraja sezone.

Ovo sigurno neće teško pasti navijačima Crvenih đavola. Oni jedva čekaju da se riješe Maguirea jer ga smatraju totalnim promašajem rukovodstva kluba.

Najskuplji defanzivac svijeta igra zaista katastrofalno ove sezone. Srlja iz greške u grešku, a navijačima je prekipjelo da gledaju njegove greške.

Harry Maguire je ove sezone nastupio u 35 utakmica u svim takmičenjima za United. Zabio je dva gola, ali ono što prikazuje nije ni blizu onog što bi čovjek od preko 80 miliona funti trebao da radi.

"Imaš 72 sata da napustiš klub ili ćemo ti raznijeti kuću"

Navijači Crvenih đavola iskazali su veliko nezadovoljstvo nastupima najskupljeg defanzivca svijeta. Njegove greške su katastrofalne, pa su odlučili da reaguju.

Tako je neko od njih javio Maguireu da se na njegovom imanju nalaze bombe. Postavljen mu je i ultimatum.

"Imaš 72 sata da napustiš klub ili će tri bombe koje su postavljene u tvom domu eksplodirati", prijetnja je koju je dobio Maguire nakon užasne utakmice protiv Liverpoola u kojoj je United izgubio s 4:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kapiten tima iz Manchestera je naravno prijetnje prijavio policiji. Ubrzo je stigla ekipa za provjeru i na imanju nije pronađena nikakva eksplozivna naprava.

Porodica Maguire je u šoku nakon svega što se desilo, ali to neće previše utjecati na kapitena Uniteda koji je spreman za nove izazove.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RuthlessDyni
Ne volim ga i realno loše igra,ali ne znam ko se normalan može radovati nečijoj povredi.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi