S 13 godina prodavao drogu, prosio i hranio se ostacima iz kante za smeće, pa napravio čudo

Fudbal je bio njegov izlaz i spas iz svega

S 13 godina prodavao drogu, prosio i hranio se ostacima iz kante za smeće, pa napravio čudo

Endin Čaušević

Za mnoge je Patrice Evra jedan od najboljih lijevih bekova u posljednjih 20-tak godina jer je pružao sjajne partije u dresu Manchester Uniteda.

Evra je najbolje dane svoje karijere proveo u Manchester Unitedu s kojim je osvojio skoro sve što je mogao, te je bio dio posljednje sjajne generacije koju je predvodio Sir Alex Ferguson.

Francuski fudbaler je za Crvene đavole igrao čak 12 godina nakon što je na ljeto 2006. godine došao iz Monaca za osam miliona eura. Za mnoge je u to vrijeme bio jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu i jedan od rijetkih koji je zacementirao mjesto u prvoj ekipi Uniteda.

Evra je karijeru završio prije tri godine nakon što je godinu dana bio bez kluba. Posljednji angažman imao je u West Hamu i shvatio je da je vrijeme da se posveti nekim drugim stvarima u životu.

On je poznat i po svojim "ludim" objavama na društvenim mrežama, a Evra se i prošle godine našao u centru pažnje kada je odlučio da objavi svoju autobiografiju u kojoj je otkrio dosta pikanterija iz karijere.

Međutim, o nekim stvarima Evra je tek sada odlučio da priča, a to se odnosi na teško djetinjstvo koje je imao prije nego što se odlučio posvetiti samo fudbalu.

Oglasi

24sata

Evra je gostovao na BBC-u gdje je bio dio emisije "Freeze The Fear" u kojoj učesnici u igri "dvije istine i laž" kažu tri stvari o sebi, a onda gosti u studiju otkrivaju koje stvari su istinite, a koje nisu.

Svi su ostali u šoku kada je Evra priznao da je još kao dijete prosio ispred prodavnica, a u tom periodu je čak prodavao drogu kako bi zaradio novac da preživi.

"Radio sam tri stvari prije nego što sam ozbiljno počeo igrati fudbal. Prodavao sam drogu, prosio sam ispred prodavnica i radio sam u radnji TV uređaja", rekao je Evra u toj igri, a potom je otkrio šta je od toga laž.

"Laž je da sam prodavao televizore, a druge dvije stvari su istinite. Zaista sam prosio i prodavao drogu kao dijete. Imao sam samo 13 godina".

Patrice Evra: I love this game - Tôi yêu trò chơi này

Potražite više informacija na temu Premier league:

Evra je ranije otkrio da je doživio seksualno zlostavljanje u toj dobi što je itakako odredilo njegov životni put, te je to stvar koju neće nikada zaboraviti.

"Kada sam imao 13 godina moj učitelj me seksualno zlostavljao i to je znatno utjecalo na moj život. Djetinjstvo nije bilo lako, a sve se pogoršalo kada je otišao moj otac. Tada sam znao kopati po kantama za smeće kako bih našao hranu. Fudbal me spasio tog života, ne samo mene već i moju porodicu", poručio je bivši fudbaler Manchester Uniteda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanska_Prangija
Pa djes' ti rasto
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti