Fanovi širom svijeta šokirani kada su otkrili pravo ime Harryja Maguirea

Mnogi nisu znali

Fanovi širom svijeta šokirani kada su otkrili pravo ime Harryja Maguirea

Edmir Škorić

Nogometni fanovi šokirani su kada su otkrili istinu o pravom imenu kapitena Manchester Uniteda Harryja Maguirea.

Poznato je ime od prelaska u United 2019. i zbog njegovih nastupa za Englesku, ali mnogi zapravo ne znaju pravo ime bivšeg stopera Leicestera i krivca za mnoge Unitedove poraze i primljene golove ove sezone.

Kad kažemo njegovo pravo ime, on se zove Harry Maguire - ali ispada da je 'Harry' njegovo srednje ime. Maguireovo pravo ime zapravo je Jacob Harry Maguire i od ranog djetinjstva svi ga zovu Harry.

Iako to nije neka udarna vijest, ipak je bilo smiješno otkriće za mnoge koji su to otkrili u različito vrijeme posljednjih godina. Neki od vas možda prvi put sada čuju za to.

Bivši defanzivac Leicestera i Sheffield Uniteda proživio je burno razdoblje prošle godine nakon što je izbačen iz startne postove Uniteda i Engleske nakon konstantno loših nastupa, zbog čega je trpio žestoke kritike.

Sada je pažnja usmjerena na Svjetsko prvenstvo, a Gareth Southgate će ga vjerojatno ipak odlučiti povesti u Katar nakon njegovih impresivnih nastupa na Svjetskom prvenstvu 2018. i Evropskom prvenstvu 2021.

No, s obzirom da je doveden kao najskuplji defanzivac na svijetu iz Leicestera, morat će se i dalje nsoiti sa težinom pritiska te cijene, no to je jednostavno sastavni dio života jednog profesionalca.

Unatoč silnim kritikama, znao je Maguire i da odigra dobre mečeve, ali oni su zaista rijetkost u posljednje vrijeme.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nejasno je kakva budućnost nosi Maguirea i može li oživjeti svoju karijeru u Unitedu i Engleskoj, ali nema sumnje da se mora poboljšati ako ne želi završiti u nekom osrednjem timu.

29-godišnjak je ove sezone upisao samo tri nastupa u Premier ligi, dok je u Evropskoj ligi upisao dva. Ukupno je na terenu proveo 281 minutu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Nema dalje bas cudno ime hahahahahagahaha vjerojatno gledate klikove ali dajte malo razuma i mozga
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti