Harry Maugire odabrao svog najtežeg protivnika i sve iznenadio: "Njega ne mogu čuvati"

Englez je stalno na udaru kritika

Harry Maugire odabrao svog najtežeg protivnika i sve iznenadio: "Njega ne mogu čuvati"

Admin Čaušević

Harry Maguire koji je na konstantom udaru javnosti zbog loših predstava u dresu Manchester Uniteda dao je zanimljiv odgovor na pitanje koje najteži rival s kojim se suočio.

Ovaj 30-godišnji defanizvac je do sada igrao protiv mnogih najboljih igrača današnjice, ali uglavnom zahvaljujući tome što nastupa u Premiershipu, najjačoj ligi svijeta.

Od svojih dana u Leicester Cityju pa do danas Maguire se suočavao sa sjajnim igračima uključujući Edena Hazarda, Harryja Kanea, Kevina de Bruynea i Sergia Aguera - ali jedno je ime iznad svih njih.

U sesiji pitanja i odgovora u emisiji emitovanoj u decembru 2023. godine Maguire je otkrio da je napadač Al-Hilala, Neymar Junior, bio najteži protivnik s kojim se suočio.

Maguire se prvi put suočio s Neymarom u Ligi prvaka kada je Manchester United igrao protiv PSG-a u decembru 2020. godine.

Oglasi

Brazilski napadač je na kraju postigao dva gola dok su Crveni đavoli na kraju poraženi rezultatom 3:1, a meč su završili i sa igračem manje zbog isključenja Freda.

Moj najteži protivnik je Neymar. Igrao sam protiv njega protiv PSG-a i protiv Brazila na Wembleyu. On je težak protivnik; teško ga je čuvati", rekao je Englez.

Neymar se trenutačno oporavlja od povrede križnih ligamenata s kojom je završio sezonu, a zanimljivo da ga je Al-Hilal skinuo sa liste prijavljenih igrača.

Ronaldo najbolji saigrač

U istom intervjuu, Maguire je izdvojio Cristiana Ronalda kao najboljeg igrača s kojim je dijelio svlačionicu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Imao sam sreću igrati s puno sjajnih igrača, ali izdvojit ću Cristiana Ronalda. Očito je da je on fudbalska legenda i vjerovatno najbolji koji je ikad igrao", poručio je Maguire.

Ronaldo i Maguire nisu dugo igrali zajedno pošto je Portugalac svoj drugi mandat okončao vrlo brzo i otišao u Al-Nassr.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi