Harun Karić iz Premijer lige u SuperSport HNL!

Vezista ima novi klub

Harun Karić iz Premijer lige u SuperSport HNL! · Zvanično

S. Mlaćo

Vezista Harun Karić neće u budućnosti nositi dres Tuzle City.

Vezista Harun Karić neće u budućnosti nositi dres Tuzle City.

Karića ćemo gledati u SuperSport HNL, to jest elitnom rangu bh. nogometa, što je SportSport.ba i najavio.

To je sada i potvrđeno iz NK Lokomotiva Zagreb, a nije potvrđeno da li će bh. premijerligaš dobiti obeštećenje ili se radi o posudbi, kako smo ranije nezvanično saznali.

"Dvadesetogodišnji Harun Karić novi je igrač Lokomotive. Mladi U21 reprezentativac Bosne i Hercegovine dolazi iz Tuzla Cityja. Po vokaciji je defenzivni vezni igrač.

Dvadesetogodišnji Harun Karić novi je igrač Lokomotive. Mladi U21 reprezentativac Bosne i Hercegovine dolazi iz Tuzla...

Posted by NK Lokomotiva Zagreb on Tuesday, July 11, 2023
Oglasi

Prošle sezone odigrao je 28 utakmica za City.

“Sretan sam što sam došao u klub kao Lokomotiva. Ovo je sjajna sredina za razvoj mladih igrača. Jedva čekam upoznati momčad i krenuti s radom. Davati ću sve od sebe kako bi opravdao očekivanja kluba!”

Dobrodošao Harune!", stoji u objavi NK Lokomotiva.

Redove Tuzla Citya Karić je došao na ljeto prošle godine iz Gradine Srebrenik. Prije Gradine prošao je sve omladinske kategorije Zvijezde 09, igrao je i za prvi tim.

Karić je u posljednje dvije godine i standardan omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine, a za naše mlađe selekcije skupio je ukupno sedam nastupa. Dva nastupa za U19 i pet nastupa za U21 selekciju.

Oglasi

U seniorskoj konkurenciji u Premijer ligi BiH odigrao je ukupno 23 utakmice, a u omladinskoj Premijer ligi BiH skupio je čak 66 nastupa. Sa Tuzla Cityjem je prošle godine igrao i kvalifikacije za Konferencijsku ligu gdje je upisao dva nastupa.

FK Tuzla City trenutno se sprema na Kupresu, a ekipi se u nedjelju priključio i iskusni Amer Ordagić.

Ordagić je bio u inostranstvu veći dio karijere, no sada se vratio. Zadužio je broj 8 i u narednoj utakmici će upisati i debi za svoj novi tim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ordagić se povezivao sa FK Sloboda, no kako ovaj tim nije kao prvi čovjek preuzeo Azmir Husić, odlučio se za mlađeg tuzlanskog premijerligaša.

FK Tuzla City novu sezonu otvara gostovanjem kod NK GOŠK, povratnika u Premijer ligu.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lukamarinsek
Karića ćemo gledati u SuperSport HNL, to jest elitnom rangu bh. nogometa, što je SportSport.ba i najavio. Pa dokle vise amateri. Pročitajte prije nego objavite
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi