Harun Karić karijeru nastavlja u HNL-u
FOTO. E. Dindić

Transfer rok nije gotov za Tuzlake

Harun Karić karijeru nastavlja u HNL-u · Saznajemo

H. Zilić

U posljednje vrijeme sve više igrača iz Premijer lige Bosne i Hercegovine pravi iskorak u karijeri sa vrlo dobrim transferima, a sprema se još jedan takav.

Prema saznanjima portala SportSport.ba, mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, 20-godišnji Harun Karić karijeru će nastaviti u HNL-u.

Karić je vrlo blizu dogovora sa Lokomotivom iz Zagreba gdje bi otišao kao posuđen igrač iz redova FK Tuzla City.

Ovo će svakako za Karića biti fin iskorak u karijeri, a posljednje dvije sezone pružao je vrlo dobre partije u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Svi dogovori sa Lokomotivom trebali bi biti realizovani naredna dva do tri dana, nakon čega bi se Karić pridružio Lokosima.

Oglasi

U redove Tuzla Citya Karić je došao na ljeto prošle godine iz Gradine Srebrenik. Prije Gradine prošao je sve omladinske kategorije Zvijezde 09, igrao je i za prvi tim.

Karić je u posljednje dvije godine i standardan omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine, a za naše mlađe selekcije skupio je ukupno sedam nastupa. Dva nastupa za U19 i pet nastupa za U21 selekciju.

U seniorskoj konkurenciij u Premijer ligi BiH odigrao je ukupno 23 utakmice, a u omladinskoj Premijer ligi BiH skupio je čak 66 nastupa. Sa Tuzla Cityem je prošle godine igrao i kvalifikacije za Konferencijsku ligu gdje je upisao dva nastupa.

Što se tiče Tuzla Citya za njih transfer rok nije završen.

U klubu će gledati da dovedu još jednog napadača koji bi bio drugačiji tip od Irfana Hadžića. Također razmatra se i dovođenje golmana kao konkurencija Fejziću.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve u svemu vrlo prometno ljeto za Tuzlake koji su u pripremnoj utakmici na Kupresu savladali GOŠK rezultatom 2:0.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mido1921
E ako je iskorak otići u Lokomotivu bolje da ne korača
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi