Novi veliki transfer u Engleskoj: Newcastle keširao 44 miliona eura, pao potpis na pet godina!

Barnes na St James' Parku

Novi veliki transfer u Engleskoj: Newcastle keširao 44 miliona eura, pao potpis na pet godina! · Zvanično

Eldar Ganibegović

Dan je velikih transfera u Engleskoj. Nakon što je Aston Villa objavila dolazak velikog pojačanja, isto je uradio i Newcastle United.

Newcastle United danas je ozvaničio dolazak novog pojačanja, a za njegovo dovođenje arapski vlasnici izdvojili su 44 miliona eura.

Taj novac legao je na račun Leicester Cityja iz kojeg je u suprotnom smjeru stigao Harvey Barnes.

Ovaj Englez koji ima i škotske papire po prirodi je lijevo krilo, ali po potrebi može odigrati i nešto povučenije, kao i na poziciji ofanzivnog veznog.

Ugovor sa Svrakama potpisao je na pet godina, odnosno do ljeta 2028. godine i trebao bi predstavljati veliko pojačanje s obzirom na uloženi novac.

Oglasi

Ovaj fudbaler dijete je Leicestera i ovo mu je prvi transfer u životu. Ranije je bio na posudbama u MK Donsu, Barnsleyju i WBA.

Upisao je jedan nastup za Englesku 2020. godine, a 14 puta je igrao za mlađe selekcije i postigao šest golova. 

Za njegove usluge interes je pokazao ovog ljeta i West Ham United, no na kraju je Newcastle pobijedio u utrci i dobio ga na narednih pet godina.

Nije ovo prvi veliki transfer u Engleskoj danas, s obzirom na to da je Aston Villa ozvaničila transfer vrijedan 55 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se Barnesa tiče, on će za Newcastle United zvanični debi upisao upravo protiv Aston Ville 12. augusta u prvom kolu Premier lige i to pred domaćim navijačima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi