Jedan je glavni kandidata za trenera Chelseaja, ali ključ u svojim rukama drži Salihamidžić!

Očekuje se početak pregovora

Jedan je glavni kandidata za trenera Chelseaja, ali ključ u svojim rukama drži Salihamidžić!

Admin Čaušević

Chelsea je u potrazi za novim trenerom nakon što je Graham Potter dobio otkaz poslije svega šest mjeseci. Presudio je domaći poraz od Aston Ville sa 0:2. U medijima se već špekuliše o mogućem nasljedniku. U prvom planu je jedno ime. 

Tim u kojeg se u proteklom periodu uložilo više od pola milijarde eura finiš sezone dočekuje na 11. mjestu. Chelsea plovi opasnim vodama već nego vrijeme i otkaz Potteru je bio logičan slijed događaja.

Za privremeno rješenje postavljen je Bruno Saltor, dosadašnji Potterov zamjenik, dok je već krenula potraga za stalnim rješenjem. Već se spominje nekoliko imena.

Dovođenje Pottera na klupu je Todda Boehlyja koštalo oko 25 milona eura, a kako sada stvari stoje morat će platiti kompenzaciju i za njegovog nasljednika.

Prvi kandidat za novog trenera je Julian Nagelsmann koji je nedavno dobio otkaz u Bayernu, ali je i dalje ugovorom vezan za Bavarce.

Ukoliko Boehly želi Nijemca na klupi morat će se javiti Hasanu Salihamidžiću koji na neki način drži ključeve u svojim rukama kada je u pitanju mogući nasljednik Pottera.

Oglasi

Kako će Nagelsmann primati platu od Bayerna sve dok ne nađe novi klub, Chelsea jednostavno morat platiti kompenzaciju za njegovo dovođenje na Stamford Bridge.

Bayern je svojevremeno za dovođenje Nagelsmanna platio 25 miliona eura, a za pretpostaviti je da će Salihamidžić pokušati vratiti uloženo.

Postoji mogućnost i sporazumnog raskida ugovora što bi Bayernu uštedilo ogroman novac pošto je dosadašnji trener Bavaraca imao ugovor do 2026. godine vrijedan između 8 i 9 miliona eura po sezoni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Boehly se do sada pokazao kao čovjek koji ne pita za cijenu već jednostavno dovode onog koga želi. Pokazali su to i brojni transferi. U dva prijelazna roka američki tajkun je uložio oko 600 miliona eura, a rezultati su očajni.

Inače, osim Nagelsmanna prema inostranim izvještajima u konkurenciji za trenera Plavaca još su Maurizio Pochettino i Luis Enrique, dok kladionice dobre šanse daju i Zinedineu Zidaneu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Koga boli djoko za ćelzi i tu glupu ligu.
1 2
Mowzilla
Brendan Rodgers je slobodan, a i rado bi dosao...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti