Nevjerovatna noć Erlinga Haalanda na otvaranju nove sezone
Foto - EPA

Zabio hat-trick u prvoj utakmici

Nevjerovatna noć Erlinga Haalanda na otvaranju nove sezone

M. Šljivak

Borussia iz Dortmunda plasirala se u 2. kolo DFB Kupa nakon što je večeras na gostovanju u Wiesbadenu pobijedila Wehen sa 3:0.

Na otvaranju sezone briljirao je čudesni norveški napadač Erling Haaland koji je večeras zabio hat-trick i tako je na fenomenalan način najavio novu sezonu u dresu Borussije.

Prvi gol na meču postignut je u 26. minuti. Marco Reus je sjajno proigrao Haalanda koji lagano zabija gol za prednost svog tima od 1:0.

Pet minuta kasnije Haaland radi sve sam. Izborio je penal, uradio nekoliko sklekova na terenu, a zatim je pretvorio penal u gol za 2:0 u 31. minuti meča.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a samo što je počelo drugo poluvrijeme Haaland postiže i treći gol. Za 3:0 zabio je u 51. minuti.

To je na kraju bio i konačan rezultat meča. Borussia je u odbranu trofeja u DFB Kupu krenula na odličan način, ali sigurno da ovaj tim cilja i na visok plasman u Bundesligi.

Ostanak Haalanda u klubu je svakako najveći dobitak za ovaj tim i ako ovako nastavi nema dileme da će Norvežanin porušiti još mnoge rekorde.

Prošle sezone zabio je 41 gol u 41 utakmici i pitanje je kako će sve završiti ove godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

DFB Kup:

Wehen - Borussia 0:3

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

miki30
Lewa je njemu tata! Kae napravio nekoliko sklekova, joj činjenice!!
0 13
Sloboda
Protiv nekog nepoznatog protivnika...
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi