Salihamidžić je napravio gest kojeg novi igrač Bayerna nikad neće zaboraviti

Na utakmici Superkupa

Salihamidžić je napravio gest kojeg novi igrač Bayerna nikad neće zaboraviti

Admin Čaušević

Bayern je novu sezonu počeo onako kako je i navikao svoje navijače - osvajanjem njemačkog Superkupa.

U sjajnom i vrlo efikasnom meču Bayern je sa 5:3: pobijedio RB Leipzig te tako najavio novu takmičarsku godinu za koju se u Bavarskoj nadaju da će biti uspješnija od prethodne.

Na tom susretu ukupno su četvorica novajlija upilaa prve minute, dok mladi napadač Mathys Tel nije uopšte bio u konkurenciji za meč.

Tel je stigao iz Reenesa za 28.5 miliona eura te ovaj 17-godišnjak predstavlja veliki zalog za budućnost Bayerna.

Iako nije bio u rosteru za utakmicu Hasan Salihamidžić je uradio veliku stvar za Tela tako što mu je omogućio da trenira na zaigrijavanju sa ekipoom, a poslije toga i podgine trofej u zrak.

Oglasi

"Pratili smo ga duže od dvije godine i sve nas je uvjerio. Sada je posao svih u klub da mu omoguće da igra i uđe u ritam", kazao je Salihamidžić.

"Presretni smo što je tako talentovan fudbaler izabrao nas. Veoma je snažan i ima napadačke gene u sebi. Ima dobar šut i mislim da će biti zabavno s njim", dodao je sportski direktor Bavaraca.

Bez obzira što je transfer okončan u Bayernu još uvijek nisu uspjeli registrovati mladog Francuza, a nadaju se da će sve biti gotovo do prvog kola protiv Eintrachta u petak.

Nijemci otkrili tajnu Bayerna

Bavarci su ovog ljeta kupili Mathysa Tela, Matthijsa de Ligta, Sadija Manea, Ryana Gravenbercha i Noussaira Mazraouija.

Postoji mogućnost da će u narednih nekoliko dana Bayern pojačati i Konrad Laimer i njegovim dolaskom bi se vjerovatno zaključilo prometno ljeto u Minhenu.

Salihamidžić i njegov tim su Julianu Nagelsmannu sklopili sjajnu ekipu. Njegove pregovaračke sposobnosti završile su sve ove poslove, ali prethodno je imao veliku pomoć u izboru igrača.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njemački list Bild tvrdi da legendarni bh. fudbaler i njegovi saradnici koriste kompjuterski program koji koristi razne varijable i kada neki fudbaler napusti klub, odmah daje listu igrača koji bi se profilom i platom uklopili u ono što traži Bayern.

Salihamidžić navodno tako dobije listu igrača, a zatim na sastanku s ostatkom tima za transfere donosi odluku po kojeg će fudbalera krenuti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti