Lewandowski izabrao legendu Reala ispred Xavija, navijači su ga odmah "razapeli"

Samo je iskren

Lewandowski izabrao legendu Reala ispred Xavija, navijači su ga odmah "razapeli"

Edmir Škorić

Navijačima Barcelone ne sviđa se jedan od odgovora Roberta Lewandowskog u brzoj anketi za ESPN.

Američka turneja je za Barcelonu privedena kraju, a Lewandowski, koji je ovog ljeta došao iz Bayerna, nije uspio da postigne prvijenac u dresu novog tima. Poljski reprezentativac odigrao je tri meča, ali još uvijek čeka na prvi gol.

33-godišnji napadač je za ESPN odgovarao na razna pitanja u brzoj anketi, a posebnu pažnju izazvao je njegov odgovor na pitanje s kojim bi bivšim nogometašem volio igrati u istoj ekipi.

Lewandowski je istaknuo Zinedinea Zidanea, legendu Real Madrida, najvećeg rivala Barcelone. Poljak je brzo objasnio da mu na ovoj poziciji treba puno dobrih dodavanja, a Francuz se u toj ulozi odlično pokazao.

"Napadačev odgovor može se smatrati iznenađujućim", napisali su novinari španske Marce, koji pažljivo analiziraju riječi poljskog nogometaša.

"Mogao je birati i sadašnjeg trenera Barcelone, a izabrao je jednu od najvećih legendi Reala", napisao je jedan od navijača u komentaru ispod ankete.

Oglasi

Novi igrač Barcelone je također označio Sergija Ramosa kao defanzivca koji mu je zadavao najveće probleme, a dosta pohvala imao je i za Realovog napadača Karima Benzemu.

"On je nevjerovatan, ono što je pokazao u Ligi prvaka je spektakularno. Ne želim se uspoređivati s njim, jer sam pred novim izazovom na mjestu gdje je Benzema već dokazao svoju vrijednost", rekao je najučinkovitiji stranac u povijesti Bundeslige.

Lewa ima četverogodišnji ugovor s Kataloncima i odštetnu klauzulu od čak 500 miliona eura.

Novinari u Španiji Lewandowskom "vade dušu" nakon prvih nekoliko mečeva

Španski novinari zasad ne štede kritike na račun Roberta Lewandowskog.

"Istina je da do sada nije u potpunosti razumio momčad i stoga nije uspio postići taj dugo očekivani gol", piše "El Futbolero".

"Iako sjajna sezona tek dolazi, Poljak u ovim utakmicama nije uspio opravdati 50 miliona eura koliko je Barcelona platila za njegov transfer. Daleko je od toga da se ističe. Igrači poput Raphinhe i Kessiea bili su puno važniji u tim od 33-godišnjeg napadača", dodali su novinari.

Španci nisu propustili usporediti odnos Lewandowskog s Karimom Benzemom koji se za sezonu pripremao s Real Madridom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Lewandowski Benzemi čak ni pertle ne može daveže", napisali su pa dodali:

"Počeo je nekoliko utakmica kasnije i, kao što smo navikli, pokazao da je i dalje najbolji napadač. Trebalo mu je samo nekoliko minuta da zabije protiv Club Americe".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi