Ima li izjava Kyliana Mbappea ikakvog smisla nakon dešavanja na terenu u Parizu?
Kylian Mbappe je promijenio tok utakmice na Parku Prinčeva, ali nije uspio da spasi svoj tim poraza (Foto: Screenshot)

Smatra PSG-a favoritima

Ima li izjava Kyliana Mbappea ikakvog smisla nakon dešavanja na terenu u Parizu?

Midhat Šljivak

Kylian Mbappe oživio je PSG u utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Bayerna, no na kraju ni čudesni Francuz nije pomogao svom timu da izbjegne poraz i da u Minhen ode s golom minusa. Ipak, Kylian je uvjeren da će PSG proći dalje i njegova reakcija nakon utakmice to pokazuje.

Kylian Mbappe je povrijeđen dočekao meč s Bayernom u Ligi prvaka. Propustio je određeni period, no jednostavno je morao ući u igru kada je trener Christophe Galtier vidio da su njegovi napadači nemoćni.

Mbappeov ulazak je probudio Parižane. Stvoreno je nekoliko odličnih šansi, poništen mu je jedan pogodak, ali na kraju je ostalo 1:0 za njemačkog šampiona..

Ipak, fenomenalni napadač francuskog prvaka uvjeren je kako će njegov tim igrati u četvrtfinalu Lige prvaka. Smatra da je PSG i dalje favorit i na pitanje novinara ko je favorit u revanšu je rekao:

"Ko je favorit? PSG, kao i uvijek", rekao je Mbappe i zatim je otišao svojim putem.

Prethodno je dao svoje viđenje utakmice na Parku Prinčeva. Jasno je da smatra da njegov tim ima velike šanse za prolaz dalje.

Oglasi

"Moramo biti pozitivni. Iz onog što sam vidio, dosta je prostora za napredak. Sposobni smo napraviti problem Bayernu. Ipak, morat ćemo ostati zdravi i otići u Minhen po prolaz", rekao je Kylian Mbappe.

Trener Bayerna Julian Nagelsmann spremno čeka oporavljenog Mbappea. Pokušat će naći 'lijek' za njega.

"Mbappe sam može promijeniti svaki meč. PSG se probudio kada je on ušao. Mnogo su bolji tim kada je on tu. Imamo neke dobre ideje kako se nositi s njim u uzvratu, ali jasno je da Mbappe može riješiti bilo koju utakmicu", rekao je trener Bayerna nakon meča u Parizu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

PSG-u je poraz od Bayerna bio treći uzastopni. Mbappe očigledno znači ovom timu više od svih i vidjet ćemo šta će se desiti u revanšu koji se igra 8. marta u Minhenu.

Kylian Mbappe je ove sezone odigrao ukupno 27 utakmica za PSG u svim takmičenjima i ima učinak od 25 golova i šest asistencija. U Ligi prvaka je postigao sedam golova u sedam mečeva.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Psg prolazi lagano ovdje
0 1
user1676368963
Mbappe opasan, treba Cancela desno i na štopera De Lighta, brži je i čvrst u duelu za udvajanje. Davies i Upamecano lijevo, Kimmich i Goretzka lahko mogu sa ostalim
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi