U Realu i nakon 20 godina nisu zaboravili šta im je napravio Braco: "Us*at će se ako im to uradimo"

Čuveni duel

U Realu i nakon 20 godina nisu zaboravili šta im je napravio Braco: "Us*at će se ako im to uradimo"

Admin Čaušević

Novi klasik evropskog fudbala igra se večeras. Real Madrid će u polufinalu Lige prvaka dočekati svog velikog rivala, minhenski Bayern s kojim već decenijama vodi velike bitke na međunarodnom nivou.

Utakmice Bayerna i Reala su najčešći dueli u Ligi prvaka, a revanš meč polufinala na Bernabeuu bit će njihov 28. duel. Zanimljivo da se do sada nikad nisu sreli u finalu.

Kada su u pitanju mečevi nokaut faze do sada je uspješniji Real Madrid sa sedam prolazaka dalje. Kraljevi su Bayern izbacili u tri posljednja međusobna okršaja.

Jedan od najupečatljivijih dvomeča odigran je u četvrtfinalu sezone 2001/2002 kada je Real prošao dalje sa ukupnih 3:2. Presudio je gol u Geremija u gostima.

U Minhenu je tada bilo 2:1 za Bayern, a ugledna Marca se dvije decenije kasnije prisjetila riječi koje su nakon tog meča govorili Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn.

"Ako ih pritisnemo na domaćem terenu, u*rat će se u gaće", govorio je Salihamidžić u to vrijeme, dok je Kahn dodao: "I da budem pijan nema šansi da mi zabiju dva gola na Bernabeuu".

Oglasi

Kraljevi su zabili dva gola, te su tako trasirali put ka osvajanja tada devete titule prvaka Europe nakon što su u finalu pobijedili Bayer Leverkusen.

Prisjetila se Marca i riječi Manuela Neura nakon što je 2012. godine Bayern prošao dalje u polufinalu poslije boljeg izvođenja penala.

"Nisam znao da Sergio Ramos voli šutirati penale iznad prečke", poručio je tada samouvjereni Neuer koji je zatim izgubio od Chelseaja u finalu.

I pred sadašnji revanš polufinala Serge Gnabry je izletio kada je kazao da Bayern treba "ubiti" Real i proći u finale.

Ovakve i slične izjave obično posluže kao motiv Realu pred okršaj sa Bayernom pošto njemački gigant već osam utakmica u nizu ne zna za pobjedu nad Kraljevima.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi