Kome Muller sutra ne smije dodavati loptu? "Mane me stalno upozorava"

Navika je čudo

Kome Muller sutra ne smije dodavati loptu? "Mane me stalno upozorava"

E. Škorić

U utorak i u srijedu igraće se mečevi drugog kola grupne faze Lige prvaka, a u centru pažnje bit će duel Bayerna i Barcelone.

Bayern i Barcelona smješteni su u grupu smrti zajedno s Interom i otpisanom Plzenom. Nakon što su isuviše lako, s 2:0, trijumfovali u 1. kolu u gostima kod Intera, ekipu Bayerna čeka prvi duel pred vlastitim navijačima, ali i prvi pravi ispit jer u goste dolazi Barcelona.

Utakmica je sama po sebi spektakl, no pogotovo sada u situaciji kada se Lewandowski vraća u Minhen. On je ovog ljeta potpisao za Barcelonu i briljira na startu sezone, pa će biti najveća prijetnja golu svog nekadašnjeg tima u kojem je proveo osam godina.

Iskusni Thomas Muller itekako zna koliko je opasan Poljak, a dao je Nijemac interesantnu izjavu dan uoči utakmice, rekavši da mu je Sadio Mane u više navrata ponovio da ne smije dodati loptu Lewandowskom.

"Sadio se već par dana šali sa mnom kako ne smijem da pogrešim i dodam loptu Robertu tokom naše utakmice sa Barcom", izjavio je Muller.

Muller je bio pun riječi hvale za Lewandowskog i njegov novi klub, koji pod vodstvom Xavija i sa nekoliko vrhunskih pojačanja zaista briljira u La Ligi, ali i u Ligi prvaka, s obzirom na prikazano u prvom kolu protiv Plzena.

Oglasi

Hasan Salihamidžić, sportski direktor minhenskog Bayerna i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, govorio je o novom susretu s Robertom Lewandowskim u utakmici protiv Barcelone. Bavarski čelnik je uvjeren da povratak Poljaka na Allianz Arenu neće utjecati na učinak Bayerna.

Međutim, Salihamidžić je i pozvao na "uzbunu" zbog poljskog napadača, za kojeg vidi da može napraviti velike probleme ekipi Juliana Naggelsmanna.

"Moramo igrati puno bolje protiv Barcelone, puno bolje nego što igramo sada. Barcelona ima vrhunske igrače s Robertom Lewandowskim u napadu. Iskoristit će svaku priliku. Ne mislimo da nas povratak Roberta Lewandowskog na naš stadion može omesti", rekao je Hasan Salihamidžić, a prenosi SportsMax.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, novinar je pitao Salihamidžića kako će Lewandowski biti dočekan u utorak, a bivši bh. reprezentativac mu je dao odgovor.

"Kako će ga dočekati? Robert je s nama sve osvojio i navijači će to sigurno cijeniti. Ja mu ne bih zviždao", rekao je Salihamidžić.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi