Pogled u oči bolnoj istini: Je li Hasan Salihamidžić jedan od glavnih krivaca za veliki pad Bayerna?
Hasan Salihamidžić je bio član Uprave Bayerna koja je smijenila Nagelsmanna i dovela Tuchela...

Bivši sportski direktor

Pogled u oči bolnoj istini: Je li Hasan Salihamidžić jedan od glavnih krivaca za veliki pad Bayerna? · Riječ, dvije...

Eldar Ganibegović

Minhenski Bayern je u velikoj krizi kada su rezultati u pitanju. Ova sezona mogla bi biti nakon mnogo godina sušna i bez trofeja, a kao jedan od glavnih krivaca, nažalost, mogao bi biti označen i bivši sportski direktor i reprezentativac Bosne i Hercegovine, Hasan Salihamidžić, koji je učestvovao u čini se presudnoj odluci, a to je da se smijeni Nagelsmann i dovede Tuchel na mjesto šefa stručnog štaba.

Mart 2023. godine. Oči fudbalskih zaljubljenika uprte u početak kvalifikacija za EURO koje se ove godine igra u Njemačkoj i baš iz te Njemačke u tim momentima bomba - Julian Nagelsmann više nije trener Bayerna.

Ubrzo nakon toga kao novi trener bavarskog velikana predstavljen je Thomas Tuchel koji je s dosta uspjeha Borussiju Dortmund, PSG i Chelsea. No, to nije prenio na Bayern.

Već po samom preuzimanju Bayerna klub ispada iz DFB-Pokala. Liga prvaka ostala je nedosanjani san prošle sezone, a samo zahvaljujući luzerskom mentalitetu Borussije Dortmund osvojena je titula u Njemačkoj u posljednjem kolu i ništa se nije znalo do posljednjih minuta sezone.

Ova sezona bi po Bayern mogla biti još gora. Odmah na startu je krenulo užasno. Igralo se finale Superkupa Njemačke, a RB Leipzig i Dani Olmo su deklasirali Bavarce s 3:0.

DFB-Pokal je već davno prežaljen. Bayern je ispao od trećeligaša Saarbruckena, no ono što navijače u Minhenu najviše boli svakako jeste situacija u Bundesligi.

Oglasi

Bayer Leverkusen pod trenerskom palicom Xabija Alonsa igra zaista sjajno. Nema poraza još uvijek ni u jednom takmičenju ove sezone, a prije nekoliko dana je razbio Bayern rezultatom 3:0 i odvojio se na vrhu s pet bodova prednosti.

Tako bi Bayern nakon niza od 11 godina u kojima je osvajao titulu prvaka Njemačke mogao ostati "kratak". Bayern, s ovakvom igrom, u kontekstu osvajanja Lige prvaka (u osmini finala igra dvomeč protiv Lazija), ne treba ni spominjati.

Hasan Salihamidžić učestvovao u donošenju odluka

Iako je radio sjajan posao kada je dovođenje igrača u pitnaju, bivši sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić sigurno će ostati navijačima njemačkog tima u lošem sjećanju ako ova sezona bude prva sezona bez trofeja nakon dugo godina.

Za vrijeme njegovog mandata smijenjen je Julian Nagelsmann, a u klub je doveden Thomas Tuchel. Ovog stručnjaka mnogi navijači Bayerna već sada označavaju kao jednog od najlošijih trenera u 21. vijeku.

Pedesetogodišnji stručnjak ugovor s Bayernom ima do kraja iduće sezone, odnosno do ljeta 2025. godine. Ako ovako nastavi, teško da će i na početku iduće sezone biti na klupi Bayerna.

Oglasi

Prokletstvo Harryja Kanea

Vjerovatno ne postoji tako dobar igrač na svijetu u ovom momentu poput Harryja Kanea, a da u karijeri nije osvojio nijedan trofej.

Individualnih nagrada se Harry Kane naosvajao, ima i titulu prvaka Evrope do 17 godina s Engleskom, ali trofej u klupskom fudbalu nikada nije osvojio. Jasno, bilo mu je to jako teško dok je bio član Tottenhama.

Ljetos je stigao u Bayern i već u prvoj utakmici je propustio veliku šansu. Kako smo već spomenuli, Bayern je poražen od RB Leipziga u finalu njemačkog Superkupa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kup je također već prežaljen, Liga prvaka se čini nedostižna ove sezone sudeći po igrama, a stvari su se jako zakomplikovale i u Bundesligi i Harry Kane bi i ove sezone mogao ostati bez trofeja. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dosadni ste sa klubom koji je živa propaganda za gledanje , dosadni ste i njihovim glupim navijačima . A što se tiče Harry kanea pa taj se za****jo za života što je prešao , jedino možda misle da će osvojiti ligu prvaka hahaha ako prođu Lazio sasvim slučajno ima da ih nabije bilo ko u četvrtfinalu samo sacekajte
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi