Hasan Salihamidžić je doktor za pregovore

Nagovorio Alabu da ostane?

Hasan Salihamidžić je doktor za pregovore

M. Šljivak

Hasan Salihamidžić prvi je čovjek minhenskog Bayerna kada su u pitanju pregovori sa potencijalnim pojačanjima, ali i sa fudbalerima kojima ističe ugovor.

Doveo je legendarni Brazzo brojna pojačanja u proteklih nekoliko godina, a sada je došao red na pregovore o produžetku saradnje sa austrijskim fudbalerom Davidom Alabom.

Salihamidžić već neko vrijeme pregovara sa agentom Pinijem Zahavijem. On ga je i prekinuo nakon što je Zahavi tražio platu od 20 miliona eura godišnje, ali pregovori su potom nastaviti.

Ipak, novi sastanak je po svemu sudeći urodio plodom. Hasan je u društvu Karla-Heinza Rummeniggea razgovarao sa Alabom i očigledno su ga nagovorili da ostane.

Kako navodi Bild, razgovori su prošli fantastično. Alaba je spreman da produži ugovor i čini se kako ćemo 28-godišnjeg defanzivca i dalje gledati u dresu velikana iz Minehna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Alaba je već 12 godina u klubu. Deset od tih 12 je član prvog tima i za klub je odigrao 382 utakmice i postigao je 31 gol.

Salihamidžić je još jednom potvrdio da je istinski doktor za pregovore i sigurno da bi ostanak Alabe bio velika stvar za Bayern.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Prije da je Alaba njega nagovorio da mu da 20 Milki
0 7
Krivaja Zavidovići
Neka nagovori Alkantaru da ostane...
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti