"Hasan Salihamidžić je stajao iza mog transfera od prvog momenta"

Leroy Sane o odluci da pređe u Bayern

"Hasan Salihamidžić je stajao iza mog transfera od prvog momenta"

Leroy Sane je davno postao nezadovoljan u Manchester Cityju i poželio napustiti Etihad. Ta želja mu se ispunila ovog ljeta.

Krilni napadač je nakon mjeseci špekulacija napravio transfer i to u redove Bayerna.

Bayern je odavno želio Sanea, a i sam Sane je želo na Allianz Arenu. Ipak, konačnu odluku o napuštanju Cityja mu nije bilo lako napraviti.

Sada priznaje da je odlučujuću ulogu u njeogovom transferu odigrao sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić.

"Hasan Salihamidžiž je bio iza ovog transfer od prvog momenta. Jako sam mu zahvalan zbog toga. Pokazao mi je kako funkcioniše klub, kakvi su planovi, kako stvari ovdje izgledaju. Odmah sam primijetio da zapravo poznajem mnogo momaka ovdje, da se dobro uklapam i da želim biti dio Bayernovog uspješnog puta", izjavio je Sane za Bild.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Potom je Sane prokomentarisao i odnos sa Guardiolom trenerom Manchester Cityja.

"Naš odnos je dobar, nikada nije došlo do trenutka da smo se ja i Guardiola umorili jadan od drugoga. Zahvalan sam zbog svega što me je načio. On mi je pomogao da dođem do veoma visokog nivoa, on želi da igrači napreduju svaki dan... Čak smo živjeli u istoj zgradi pa smo se često viđali", poručio je Sane.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi