Hasan Salihamidžić o 'izgubljenom pojačanju': Ne vjerujte uvijek u ono što čujete
(Foto: EPA)

Jasna poruka iz Minhena

Hasan Salihamidžić o 'izgubljenom pojačanju': Ne vjerujte uvijek u ono što čujete

M. Šljivak

Sportski direktor minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić silno je u proteklom mjesecima u redove njemačkog prvaka želio dovesti engleskog fudbalera Calluma Hudsona-Odoija.

Mladi ofanzivac je bio u pregovorima sa bavarskim velikanom. Ipak, Chelsea je konstantno odbijao ponude za njega, da bi mu na kraju ponudili novi višegodišnji ugovor.

Bayern ne odustaje od fudbalera, a kada su njemački novinari Salihamidžića pitali za mišljenje o ponuđenom ugovoru od strane londonskog kluba, Hasan je kratko rekao:

"Ne morate uvijek vjerovati u ono što čujete ili što se napiše", kratko je poručio Salihamidžić.

Hudson-Odoi je krajem sezone doživio tešku povredu. Stradala mu je Ahilova peta i neće ga biti na terenu u narednih nekoliko mjeseci.

Ipak, bez obzira na povredu, Bayern ga još uvijek želi u svom timu. Smatraju da je on pravo ulaganje za budućnost, a glavna je želja Hasana Salihamidžića.

Salihamidžić pregovara s igračem kojeg Hoeness i ne poznaje

Hasan Salihamidžić u klub želi dovesti i veznjaka Atletico Madrida.

Bayern je itekako zainteresovan za angažovanje Rodriga od čije odluke će zavisit i prijelazni rok Atletico Madrida.

Rodrigo u svom ugovoru ima otkupnu klauzulu od 70 miliona eura i plan Bavaraca je da istu aktiviraju, ali prije toga trebaju dogovoriti lične uslove s talentovanim veznjakom.

Za transferu su zaduženi Hasan Salihamidžić, sportski direktor, te Maro Neppe, šef skauting službe. Salihamidžić se već sastao sa igračevim predstavnicima kako bi pokazao interes Bayerna.

Ipak, čini se da Rodrigo i nije prioritet Bayernu obzirom da je Hoeness rekao kako uopšte ne poznaje ovog 22-godišnjaka.

"Ne poznajem tog igrača", Heonessova je izjava koju je prenio Bild.

Predsjednik najtrofejnijeg njemačkog kluba je nešto slično govorio i za Lucasa Hernandeza pa je francuski fudbaler iz Atletica prešao u Bayern.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, osim Bayerna za Rodriga je zainteresovan i Manchester City.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi